Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   30 november 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 30 november vriest het in de ochtend tijdelijk nog over de over oostelijke landshelft met kans op rijmplekken; het is nevelig met mogelijk lokale (aanvriezende) mistbanken. Overdag blijft het in de meeste streken zwaarbewolkt, maar over het zuidoosten zijn er eerst nog brede opklaringen. Het blijft wel lange tijd overwegend droog en pas in de late namiddag verwachten we perioden van regen of motregen over de noordwestelijke landshelft. De maxima schommelen van ongeveer 0 à +1 graad in het uiterste zuidoosten, rond 4 à 5 graden in het centrum tot 9 graden aan de kust. De zwakke zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Vanavond en volgende nacht regent het eerst en die neerslag kan over het zuidoosten tijdelijk aanvriezen. In de loop van de nacht wordt het vanaf het noordwesten wisselend bewolkt met buien, die in de Ardennen winters kunnen zijn. De minima liggen tussen -1 graad in Belgisch Lotharingen, 4 à 5 graden in het centrum en 8 graden aan zee. De matige zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten met rukwinden van 40 tot 50 km/u. Aan de kust wordt de noordwestenwind krachtig met pieken tot 65 km/u.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. In de Ardennen is er doorgaans meer bewolking en kunnen de buien een winters karakter krijgen. De maxima schommelen van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan zee. Er waait een matige, aan zee en op de Ardense hoogten soms een vrij krachtige noordwestenwind.

Woensdag wordt het vrij rustig en blijft het op een lokaal buitje na droog. Wolkenvelden en plaatselijke opklaringen wisselen elkaar af. De maxima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden in het westen. De zwakke wind uit noord tot noordwest wordt geleidelijk veranderlijk in het binnenland en zuidwestelijk aan zee.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte regen bij maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. De zuidelijke wind wordt matig en op het einde van de dag lokaal vrij krachtig. Donderdagnacht trekt een storing vanaf het westen door het land met regen en buien die in Hoog-België een winters karakter kunnen aannemen; een donderslag is mogelijk en ook rukwinden tot 70 km/u of wat meer.

Vrijdag blijft het op enkele lokale buien na droog met hier en daar opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden bij een strakke zuidelijke wind.

Volgend weekend trekt een depressie van het noordwesten van Frankrijk naar het zuiden van Frankrijk. Het wordt dan meestal bewolkt boven onze streken met eventueel wat neerslag, maar dit moet nog bevestigd worden. De maxima liggen rond 5 graden in het centrum van het land.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo