Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 mei 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 24 mei wordt het wisselend bewolkt. In het westen verwachten we meer zon. Elders neemt de onstabiliteit toe en vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. Het wordt zacht met maxima tussen 17 en 19 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 20 en 22 graden elders. De wind waait zwak uit het westen of uit veranderlijke richting. 's Namiddags draait hij naar het westen tot het noordwesten en wordt hij soms matig. Vanavond doven de laatste buien uit in het oosten van het land.

Vannacht wordt het tijdelijk licht bewolkt tot helder. Later verschijnen er opnieuw veel wolken over het noordwesten van het land en geleidelijk ook over het centrum met kans op een beetje regen. Verder wordt het een rustige en soms nevelige nacht. Lokaal kan er ook een mistbank opduiken. De minima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 10 graden aan zee. De wind waait zwak uit noordwest tot noord of uit veranderlijke richting.

Zaterdag is het gedeeltelijk bewolkt. 's Namiddags kunnen een paar geïsoleerde buien tot ontwikkeling komen, vooral in het westen van het land. De maxima liggen tussen 14 graden op de Ardense hoogten en 19 graden in de meeste andere streken. De wind waait zwak uit zuidwest of uit veranderlijke richting. 's Namiddags draait de wind naar west tot noordwest en wordt hij soms matig.

Zondagochtend krijgen we wat opklaringen, maar in de namiddag neemt de bewolking toe. 's Avonds stijgt de kans op regen of buien aan zee en in de loop van de nacht verplaatst deze neerslagzone zich van west naar oost over het land. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De zuidwesten- tot westenwind wordt matig en langs de kust soms vrij krachtig.

Maandag trekt de regen weg naar het oosten. We krijgen overwegend droog weer met vooral in het westen en het centrum opklaringen. Een plaatselijk buitje blijft wel mogelijk. Het wordt wat koeler met nog maxima tot 18 graden. Er staat een goed voelbare westenwind.

Dinsdag wordt het frisser met buien. Maxima in de buurt van 16 graden. Woensdag wordt het wisselend bewolkt met kans op buien. Het kwik blijft steken rond 17 graden. Donderdag zou een regenzone over ons land trekken. De maxima liggen rond 16 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo