Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   26 september 2022 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 26 september is het zwaarbewolkt met perioden van soms intense regen. In de namiddag verschijnen er in het westen enkele opklaringen en wordt het er tijdelijk droger en volgen er snel intense buien van over de Noordzee. We halen maxima van 8 of 9 graden op het Ardense relif tot 14 graden over het westen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die ruimt naar west tot noordwest. Er zijn rukwinden rond 55 km/h.

Vannacht blijft het onstabiel met (soms intense) buien en kans op enkele donderslagen, vooral over het westen en noorden van het land. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, en ruimt naar west tot noordwest. Vooral aan zee zijn er nog rukwinden mogelijk rond 50 km/h.

Dinsdag is het vaak bewolkt met verspreide buien die plaatselijk intens en onweerachtig zijn. Het is fris voor deze tijd van het jaar bij maxima van 7 tot 10 graden in de Ardennen en 10 tot 13 graden elders.

Woensdag krijgen we een afwisseling van opklaringen en stapelwolken waaruit buien vallen. Lokaal zijn deze intens en gaan ze gepaard met een donderslag. Met maxima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 13 tot 14 graden in Vlaanderen blijft het fris.

Ook donderdag veel wolken met nog enkele buien, de meeste waarschijnlijk aan zee. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in Vlaanderen.

Vrijdag start vaak droog met tijdelijk nog opklaringen. Later wordt het zwaarbewolkt vanaf de kust en op het einde van de namiddag bereikt een actieve regenzone ons land. De wind wakkert aan. De maxima liggen tussen 11 graden op de Ardense hoogten en 16 17 graden in het centrum.

Zaterdag blijft het wisselvallig. Het wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima schommelen tussen 12 of 13 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Vlaanderen bij een goed voelbare westen- tot zuidwestenwind.

Zondag is het eerst vaak zwaarbewolkt met soms wat regen maar later op de dag neemt de kans op zon toe en wordt het droger vanaf het noorden. Het kwik schommelt rond 18 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo