Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   21 januari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 21 januari is het opnieuw koud en zonnig. In de loop van de dag komen er toch hoge wolkensluiers vanuit het westen. De maxima schommelen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen tot +2 à +4 graden in Vlaanderen bij een zwakke en veranderlijke wind.

Vannacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen. Op het einde van de nacht kan het al lichtjes sneeuwen in de kuststreek. De minima liggen tussen -12 graden in Hoge Venen en -2 graden aan zee. De wind wakkert wat aan en wordt matig uit zuid.

Dinsdag trekt een storing met sneeuw vanaf het westen door ons land. In de loop van de dag wordt het overwegend droog, met nog kans op enkele winterse buien aan de kust. De maxima liggen tussen -2 graden in de Ardennen en +1 à +4 graden elders. De wind waait meestal matig uit het zuiden, aan de kust soms vrij krachtig.

Woensdagochtend is er kans op aanvriezende mist. Daarna is het wisselend bewolkt met kans op enkele winterse buitjes. In de Ardennen blijft het zwaarbewolkt en kan wat sneeuw vallen. We krijgen maxima van -1 tot +3 graden. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig maar de kans op neerslag neemt verder af. We krijgen meer zon op donderdag. De maxima liggen rond -1 of -2 graden in de Hoge Venen, rond +1 graad in het centrum en rond +3 of +4 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit het noorden.

Zaterdag wordt het zachter met wat lichte neerslag vanaf de kust, onder de vorm van regen of smeltende sneeuw in het centrum en van sneeuw in de Ardennen. Maxima tussen -1 en +5 graden, bij een zuidwestelijke matige wind.

Zondag krijgen we regen op vele plaatsen maar nog sneeuw op de Ardense hoogten. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en +4 graden in het centrum. De wind wordt matig uit west tot noordwest.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo