Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   19 maart 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 19 maart is het droog met in de voormiddag brede opklaringen en na de middag meer wolkenvelden. In het oosten van het land blijft het echter zonnig. 's Ochtends is er wel hier en daar kans op hier en daar wat mist of laaghangende wolken, vooral in de Ardense valleien en in het uiterste westen. Na een koude ochtend met op veel plaatsen lichte vorst, stijgen de temperaturen overdag naar 5 of 6 graden op de Ardense hoogten en naar 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal zwak uit west tot zuidwest.

Vanavond en vannacht blijft het droog maar komen er vanuit het westen wolkenvelden binnendrijven. Ten zuiden van Samber en Maas blijven de opklaringen breder. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +6 graden aan zee. Er staat een meestal zwakke zuidwestenwind.

Woensdag zijn er eerst lokale opklaringen, vooral dan in Hoog-België. In de loop van de dag wordt het in de meeste streken bewolkt, maar blijft het nagenoeg overal droog. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot westzuidwest.

Donderdag krijgen we droog weer met wolken en opklaringen. In meerdere streken echter, en vooral dan in de noordwestelijke landhelft, kunnen de lage wolken een groot deel van de dag blijven hangen. In Hoog-België zijn de opklaringen meestal breder. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden, afhankelijk van de opklaringen. De wind is zwak en veranderlijk.

Ook vrijdag is een droge dag. Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs worden de opklaringen breder in het hele land. Met maxima van 13 tot 17 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak.

Zaterdag is er eerst nog kans op opklaringen, maar vanaf het noordwesten neemt de bewolking toe en stilaan vergroot de kans op wat lichte regen. Mogelijk worden er in het begin van de dag nog temperaturen genoteerd tussen 9 en 13 graden. Daarna wordt het enkele graden frisser. De zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten.

Zondag blijft een zwakke storing over onze streken slepen alvorens weg te trekken naar het oosten. Daarna wordt het opnieuw droog met soms brede opklaringen. We halen maxima van 6 tot 10 graden, wat iets te fris is voor de tijd van het jaar.

Maandag verandert het weerbeeld weinig en is het dus droog met opklaringen en maxima rond 11 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo