Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 november 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 15 november verwachten we meestal veel bewolking met maar enkele plaatselijke opklaringen. In de zuidwestelijke landshelft kan er af en toe wat lichte regen vallen en in de streken langs de Franse grens tijdelijk wat natte sneeuw. Over het noordoostelijke deel van het land blijft het overwegend droog. Het wordt vrij koud voor de tijd van het jaar met maxima van 3 tot 6 graden. De meestal matige wind ruimt van het noordoosten naar het zuidoosten.

Vanavond is het meestal bewolkt met in het westen en langs de Franse grens nog wat lokale lichte regen. Volgende nacht blijft het overwegend droog met eerst nog in de meeste streken veel wolken. In de loop van de nacht verschijnen er meer opklaringen die zelfs breed kunnen worden. Hier en daar is er gevaar voor rijm- of ijsplekken. In Hoog-BelgiŽ is er kans op aanvriezende mistbanken. De minima liggen in de Ardennen rond -1 of -2 graden en elders tussen 0 en +2 graden. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima liggen tussen 3 graden in de Ardennen en 7 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Ook zondag blijft het wellicht droog met soms bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 3 graden in Hoge Venen en 7 graden in het westen. De wind wordt in het binnenland zwak uit veranderlijke richtingen. Aan zee waait een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Maandag is er vooral over het westen kans op perioden van regen. Over het oosten lijkt het meestal droog te blijven met soms opklaringen. De maxima schommelen rond 7 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

Dinsdag wordt het overwegend droog en wisselend bewolkt. De maxima schommelen rond 7 graden in het centrum bij een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Woensdag blijft het mogelijk nog droog met enkele opklaringen en maxima rond 8 ŗ 9 graden. Vermits Atlantische storingen niet veraf liggen is deze voorspelling erg onzeker.

Donderdag zou een storing het weer beÔnvloeden met perioden van regen of buien. Het wordt wel zachter met maxima rond 10 ŗ 11 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo