Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   10 mei 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 10 mei is het in de ochtend eerst nog half- tot zwaarbewolkt met felle buien of perioden van regen vanaf de Franse grens. Hier en daar is een donderslag niet uitgesloten. In de loop van de namiddag wordt het meestal droog, afgezien van enkele verdwaalde buien. In het westen komen de meeste opklaringen voor. De maxima liggen tussen 15 graden in de hoge Ardennen tot plaatselijk 20 graden in de lage gebieden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 km/u.

Maandagavond neemt de kans op buien tijdelijk toe over het westen en centrum van het land maar die kans neemt af in het begin van de nacht. Bovendien komen er in die regio's geleidelijk brede opklaringen voor. Na middernacht komen er buien voor of periodes van regen over het oosten vanuit Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind waait zwak uit het zuidoosten, later uit het zuiden.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met in de loop van de dag buien die lokaal intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden in de Laag- en Midden-BelgiŽ en tussen 12 en 15 graden in Hoog-BelgiŽ. De wind waait zwak uit zuidelijke, later eerder uit veranderlijke richtingen.

Woensdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en kan er hier en daar een bui ontstaan, vooral na de middag. De maxima liggen tussen 12 graden op de Ardense Hoogten en 15 ŗ 16 graden elders. Er staat een matige, later zwakke, wind uit zuidwest, daarna uit veranderlijke richtingen.

Donderdag is het eerst droog met zonnige periodes. In de loop van de namiddag neemt de kans op een aantal buien toe. Het kwik komt in de namiddag uit op zo'n 16 graden in het centrum.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en blijft het waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. In het zuiden van het land neemt de kans op enkele buien toe na de middag. De maxima schommelen rond 15 graden in het centrum van het land.

Zaterdag blijft het waarschijnlijk droog maar zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig. Maxima rond 15 graden in het centrum.

Zondag hangen er veel wolkenvelden en vergroot de kans op wat regen in de loop van de namiddag of avond vanaf het westen. Het wordt zo'n 15 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo