Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 14 december krijgen we in het noorden van het land een wisselende bewolking met soms opklaringen maar ook enkele buien van regen en soms ook smeltende sneeuw of stofhagel. Aan de kust zijn de buien talrijker. In de zuidelijke helft van het land wordt het meestal zwaarbewolkt en daar verwachten we meer buien met smeltende sneeuw en sneeuw. Op de Ardense hoogten kan langdurig sneeuw vallen, mogelijk valt daar opnieuw meer dan 10 cm verse sneeuw. Maxima van 0 tot +3 graden ten zuiden van Samber en Maas en van +4 graden in het centrum tot + 6 graden in het westen van het land. De wind waait matig of vrij krachtig uit zuidwest en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit west tot zuidwest. Rukwinden eerst tot 70, later rond 60 km/h.

Vanavond en in het begin van de nacht kan er in het zuidoosten van het land nog sneeuw vallen vallen. Later trekken die buien weg richting Duitsland en wordt het overal tijdelijk droger met soms enkele opklaringen. In de tweede deel van de nacht verwachten we opnieuw buien die van west naar oost trekken. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien, elders buien met regen of smeltende sneeuw en soms sneeuw. De minima liggen tussen -1 en +3 graden en de wind is meestal matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag verwachten we opnieuw buien. In Laag- en Midden-België gaat het veelal om regenbuien of buien van korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Ardennen kunnen sneeuwbuien de sneeuwlaag met enkele cm aandikken. In het centrum zijn enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +7 graden aan zee. Er staat een zwak tot matige en aan de kust matige tot vrij krachtige wind die geleidelijk van westelijke naar noordwestelijke richtingen ruimt.

Zaterdag wordt het in het zuidwesten van het land droger. Elders blijft het wisselvallig met nog buien. In Hoog-België, en vooral in de Hoge Venen, kan er wat sneeuw vallen. De maxima liggen rond 0 of 1 graad in de Ardennen en 5 of 6 graden in het westen.
Zondagvoormiddag kunnen er in het noordoosten van het land enkele winterse buien voorkomen. Hierna wordt het over het grootste deel van het land overwegend droog en wisselen wolkenvelden af met opklaringen. De maxima blijven schommelen tussen 0 en 6 graden.

Maandag is het zwaarbewolkt en trekt er op het eind van zondagnacht of begin van maandagochtend een regenzone over. Achter dit front kunnen er nog enkele buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Ardennen en 9 graden aan zee.

Dinsdag en woensdag verwachten we rustiger weer. Het is vaak bewolkt maar, op een beetje neerslag na, zo goed als droog. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
14 december 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba