Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 16 maart is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe buien. Een donderslag is niet onmogelijk. Die buien verplaatsen zich in de loop van de dag geleidelijk naar het noordoosten. In de namiddag zou het in de streken langs de Franse grens overwegend droog kunnen worden. Het blijft nog vrij zacht met maxima van 6 tot 8 graden in de Ardennen en van 9 tot 12 graden elders. De wind waait zwak tot soms matige uit zuidwest en draait geleidelijk naar noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht komen we terecht in een koude noordoostelijke stroming. De temperaturen duiken naar waarden tussen -4 en 0 graden. De bewolking neemt opnieuw toe en we krijgen mogelijk al wat sneeuw vanuit Duitsland en Nederland. De wind wordt matig tot vrij krachtig, en aan zee zelfs krachtig, uit het noordoosten.

Zaterdag is de winter opnieuw in het land: een storing trekt het land binnen vanuit het noordoosten, wordt daarbij stilaan minder actief maar geeft in combinatie met de koude lucht wel aanleiding tot lichte sneeuwval. De maxima komen in het noordoosten niet boven het vriespunt uit en liggen in het zuiden rond +1 of +2 graden. De gure wind uit oost tot noordoost doet het nog een stuk kouder aanvoelen.

Zondag is het gedeeltelijk bewolkt maar overwegend droog. Vooral voor de middag kan er nog wat lichte sneeuw vallen in de buurt van de Franse grens. De temperaturen in het centrum komen niet hoger dan 0 of +1 graad bij een strakke noordoostenwind. Het voelt dus nog kouder aan.

Maandag wordt een droge en vrij zonnig dag met enkele hoge wolkensluiers. Het blijft fris, met maxima rond 1 of 2 graden in het centrum van het land. Als gevolg van de gure noordoostenwind, ligt de gevoelstemperatuur nog enkele graden lager.

Dinsdag wordt maritieme lucht over onze streken gevoerd en verwachten we een grijs weerbeeld met lichte regen of motregen. In de Ardennen kan de neerslag een winters karakter krijgen. Het wordt wel wat zachter met maxima tussen 2 en 7 graden.

Woensdag en vooral donderdag stijgt de kans op neerslag, wanneer Atlantische storingen in onze richting worden gestuwd. Het wordt vaak zwaarbewolkt met vooral op donderdag perioden van regen of buien. De maxima schommelen rond 7 graden in het centrum van het land.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
16 maart 2018
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
De Vlaamse Renovatiedag
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
(NS) © 2002 - 2018 Shift Networks bvba