Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   13 november 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 13 november is het wisselvallig met een buienlijn die van west naar oost door het land trekt. Aan zee is een donderslag niet uitgesloten. In het oosten verlaat een andere storing ons land maar tijdelijk kan er daar nog regen vallen. Erachter wordt het droog en komen er brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden. De wind waait matig en vrij krachtig aan zee uit zuidwestelijke richtingen en aan zee uit zuidwest tot west. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 60 km/h.

Vanavond klaart het in de meeste regio's uit. Vannacht wordt er nevel en plaatselijk mist en lage bewolking gevormd. De minima liggen tussen 3 en 7 graden. De wind wordt zwak tot matig en krimpt naar zuidelijke richtingen.

Woensdag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij mooi weer met zon en wolken. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit zuid tot zuidoost.

Donderdag is het droog en zonnig met hooguit wat hoge wolkensluiers. Het wordt zacht met maxima van 11 graden in Hoog-België en 15 graden in het centrum van het land. De wind is overwegend zwak, aan zee en in de Ardennen soms matig uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag begint de dag op veel plaatsen grijs met lage wolken, nevel of mist. In de loop van de dag verschijnen er lokale opklaringen. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden.

Zaterdag wordt er droge contintale lucht over onze streken aangevoerd en is het al vlug zonnig met maxima van 7 tot 11 graden.

Zondag en maandag genieten we nog altijd van zonnig hogedrukweer. Het wordt wel vrij koud met in de meeste streken maxima rond 6 of 7 graden. In de Ardennen is er nachtvorst, elders vriest het aan de grond.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo