Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 maart 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 24 maart verlaat de regen in het zuidoosten vrij snel ons land richting Duitsland. Het wordt dan overal wisselvallig met in de loop van de dag buien die ook intenser worden en eventueel onweerachtig kunnen worden. Er is daarbij kans op korrelhagel. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 14 graden in Vlaanderen. De wind blijft overwegend vrij krachtig uit zuidwest. Tijdens buien zijn rukwinden mogelijk tot 65 km/u of iets meer.

In de avond en nacht blijft het wisselvallig met buien die vanavond nog tijdelijk onweerachtig kunnen zijn. Het koelt af tussen 4 en 8 graden bij een nog steeds vrij krachtige wind uit zuidwest met nog steeds rukwinden tot 65 km/h.

Zaterdag is het wisselvallig en winderig met buien die gepaard kunnen gaan met een donderslag. In het zuidoosten van het land begint de dag met regen, elders is het eerst overwegend droog met opklaringen. De maxima schommelen van 8 graden in de Hoge Venen tot 12 ŗ 13 graden in het centrum van het land. De wind waait vrij krachtig en aan zee krachtig uit het zuidwesten, ruimend naar het westzuidwesten met rukwinden van 60 tot 80 km/h.

Zondag trekt een actieve depressiekern over onze streken vanaf het westen en wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen, lokaal veel regen. 's Avonds wordt het droger vanaf het noordwesten. In Hoog-BelgiŽ gaat de laatste regen over in smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind is overwegend matig en draait van zuidelijke richtingen 's ochtends over zuidwest en west naar noord tot noordwest tegen de avond. Aan zee wordt die noordelijke wind krachtig.

Maandag krijgen we in een noordwestelijke polaire luchtstroming wisselvallig weer met een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden met buien. In de Ardennen zijn dit buien van smeltende sneeuw of sneeuw, elders valt er regen of eventueel wat smeltende sneeuw of korrelhagel. De maxima liggen tussen 2 graden in Hoog-BelgiŽ en 7 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig tot soms krachtig, uit noordwestelijke richtingen.

Dinsdagochtend vriest het op de meeste plaatsen. Aanvankelijk zijn er nog opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het zuiden. Aan de kust kan er tegen de avond wat regen vallen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen van het land bij een matige wind uit zuidzuidwest.

Woensdag wordt het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of enkele buien. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en ongeveer 12 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest.

Ook donderdag moeten we rekening houden met veel bewolking en geregeld regen of buien. Er waait een stevige westelijke tot zuidwestelijke wind. De temperaturen stijgen wel tussen 10 en 15 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo