Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   19 juli 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 19 juli verwachten we nog tijdelijk wat regen in de zuidoostelijke helft van het land. Elders is droog met enkele opklaringen. Later wordt het overal droog met zon en wolkenvelden. Die laatste worden na de middag talrijker in het noordwesten en aan zee kan er zelfs een buitje vallen. De temperaturen bereiken 21 of 22 graden aan zee en in de Ardennen, 24 tot 26 graden in de andere streken. De wind waait zwak en later matig uit zuidwest. Na de middag zorgt een matige zeebries voor verkoeling aan zee.

Vannacht wordt het eerst rustig en licht bewolkt. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe in het noordwesten van het land valt er mogelijk wat lichte regen of een bui in de kuststreek. De minima liggen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tussen 16 en 19 graden in de andere streken. De wind is eerst zwak uit veranderlijke richtingen en wordt later zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Weersverwachting voor de komende dagen

Zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land. De bewolking neemt snel toe vanaf het westen na later volgen er perioden met regen of buien die na de middag plaatselijke kunnen gepaard gaan met onweer. Maxima tussen 21 graden aan de kust en 27 graden in Belgisch Lotharingen.

Zondag blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag wordt het zonnig aan de kust. Maxima van 20 tot 25 graden.

Vanaf maandag zorgt een hogedrukgebied voor de opstuw van steeds warmere lucht naar onze streken. Het wordt zonnig met maxima van 27 tot 29 graden in het centrum.

Dinsdag wordt een zonnige en warme zomerdag met maxima rond 30 of 31 graden in het centrum.
Woensdag zou het zonnig en zeer warm blijven met maxima waarschijnlijk rond 34 graden in het centrum.

Donderdag zou het nog grotendeels zonnig en erg warm blijven met maxima rond 35 graden in het centrum. De onzekerheid blijft echter groot en enkele scenario's opperen ook de mogelijkheid van onweersbuien.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo