Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 februari 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 24 februari wordt het zonnig met enkel wat hoge wolkensluiers in het westen. Het is opnieuw erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen tot 17 19 graden in het centrum. In de Kempen en de streken rond Luik kan het kwik zelfs klimmen tot 20 graden. De wind waait matig uit het zuiden.

Vanavond en volgende nacht verwachten we over het westelijk deel van het land soms hogere wolkenvelden. Naar het oosten toe blijft het helder tot lichtbewolkt. De minima liggen tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en meestal rond 9 10 graden in Laag- en Midden-Belgi. De zuidelijke wind is vaak matig en over het zuidoosten en het oosten soms zwak.

Donderdag neemt de bewolking stilaan toe vanuit het westen. Het blijft nog lange tijd droog, maar in de loop van de namiddag vergroot toch de kans op wat lichte neerslag vanaf het zuidwesten. Donderdagavond en -nacht verwachten we perioden van regen. We krijgen maxima van 12 graden aan de kust tot 16 graden in de Kempen. De wind waait eerst matig uit het zuiden tot het zuidwesten. Later overdag ruimt hij naar het westen en wordt dan soms zwak.

Vrijdag blijft de (zwakke) regenzone wellicht nog een tijdje slepen, hoofdzakelijk dan over het zuidoostelijke deel van het land waar er tot in de namiddag neerslag kan vallen. Vanaf het noordwesten verschijnen er stilaan opklaringen, maar over het zuidoosten blijft het wellicht de hele dag zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden bij een meestal matige noordwestenwind.

Zaterdagochtend is het vrij koud met lokaal kans op mist of lage bewolking. Overdag blijft het droog met zon en wolkenvelden. De maxima liggen rond 10 graden in het centrum bij een zwakke en veranderlijke wind.

Ook zondagochtend is het behoorlijk koud met kans op mistbanken. Overdag blijft het droog met lokaal mogelijk hardnekkige lage wolken. De kans op zon is groter naar het zuiden toe. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Na het ochtendgrijs wordt het maandag in vele streken zonnig. Over het westen en het noordwesten kunnen de lage wolken wel een tijdje blijven hangen. We krijgen maxima rond 10 graden in het centrum bij een matige oostenwind.

Dinsdag wordt het wellicht overal zonnig en droog met maxima rond 12 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo