Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 september 2023 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 29 september start bewolkt met kans op lichte neerslag. In de loop van de dag dikt ook over het centrum en het oosten de bewolking aan met soms wat lichte regen. In de namiddag, aan de achterzijde van de regenzone, ontwikkelen er zich opnieuw brede opklaringen vanaf de kust. De maxima zijn gelijkaardig en liggen tussen 18 graden in de Ardennen tot 21 of 22 graden in het centrum. De wind is eerst matig uit zuidzuidwest, maar ruimt naar het westen tot noordwesten.

Vanavond valt er nog lichte regen ten zuiden van Samber en Maas. Elders is het al droog en helder tot lichtbewolkt. Vannacht is het overal droog maar kan er in Hoog-BelgiŽ nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 7 en 11 graden bij een zwakke tot matige westenwind die krimpt naar het zuidwesten en verder afzwakt.

Zaterdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig met soms veel hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 19 tot 20 graden elders. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidwestelijke richtingen.

Zondag blijft het mooi met vrij veel zon en soms wat hoge bewolking. De maxima schommelen van 18 tot 21 graden in de Ardennen en kunnen lokaal 23 graden halen in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Ook maandag blijft het vrij mooi, alhoewel er in de westelijke helft van het land stilaan meer wolken opduiken en er daar in de namiddag een spatje regen kan vallen. Het is zeer zacht met maxima tussen 22 en 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Dinsdagochtend is het zwaarbewolkt en trekt een storing met lichte regen van west naar oost door het land. Daarachter wordt het wisselend bewolkt en is er kans op enkele buien. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden. Er staat een stevige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op buien. De maxima schommelen dan rond 17 graden in het centrum bij een meestal matige westenwind.

Donderdag verwachten we opnieuw droog, rustig en vrij zonnig weer. De maxima schommelen rond 18 graden in het centrum bij een veelal zwakke zuidenwind.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo