Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   23 september 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 23 september zijn er eerst nog tijdelijk opklaringen in het oosten en zuidoosten van het land. Elders is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met al kans op enkele buien in het uiterste westen Deze namiddag stijgt de kans op buien in het hele land. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 19 graden in het westen en 24 graden in de Kempen. Er staat een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond trekt een storing van west naar oost over ons land met lichte tot matige regen en kans op een donderslag. Later op de nacht wordt het droger en verschijnen er opklaringen vanuit het westen. De minima liggen tussen 9 en 13 graden bij een matige en aan zee vaak een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Aan zee zijn er rukwinden tot 55 km/u mogelijk.

Donderdagmorgen is het tijdelijk droog met opklaringen. Later op de dag neemt de bewolking opnieuw toe vanaf het westen gevolgd door regen of enkele buien. Op zee is er kans op onweer. We halen nog 15 graden aan zee en in de Ardennen, 17 18 graden in het centrum, tot 19 graden in de Kempen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten.

Vrijdag wordt het wisselvallig met regelmatig regen of buien, eventueel vergezeld van onweer. De kans op een onweer is het grootst in het westen en op zee. Het wordt fris. We halen maximaal 10 graden op de hoogste toppen van de Ardennen tot 14 graden in het centrum en aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten en ruimt later naar het noordwesten.

Ook zaterdag lijkt het wisselvallig te zullen blijven. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met regelmatig buien, eventueel nog met een lokaal onweer. Het blijft erg fris met maxima tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het centrum en dit bij een goed voelbare matige tot vrij krachtige of aan zee soms krachtige wind uit het noordwesten.

Het zou wisselvallig blijven met regen of buien, vooral dan in het oosten van het land. De maxima stijgen niet hoger dan 14 graden in het centrum van het land. De wind is matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit west tot noordwest.

De voorspellingen zijn nog vrij onzeker voor begin volgende week. Maandag is het zwaarbewolkt met perioden met regen. Het blijft ook winderig. Het wordt wel wat zachter met maxima tot 16 of 17 graden.

Dinsdag blijft het waarschijnlijk zwaarbewolkt met regen of buien. Maxima rond 17 graden in het centrum van het land.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo