Architectuur

de Architekten Cie. meest productief in 2011

Het productiefste architectenbureau van 2011 is de Architekten Cie. Dat blijkt uit de jaarlijkse PropertyNL Top 25 van architecten die de meeste vierkante meters aan commercieel vastgoed realiseren. Het bureau heeft zijn eerste plaats te danken aan vier winkelcentra.

Het gaat om twee grotere winkelcentra in Nieuwegein en Lelystad, en twee kleinere in Amsterdam en Hoofddorp. De projecten zijn samen goed voor 64.800 vierkante meter, zo rekende Kees van der Hoeven (Architectenwerk) uit voor het vastgoedblad.

Volgens Van der Hoeven zijn er dit jaar in Nederland ongeveer evenveel vierkante meters commercieel vastgoed opgeleverd als in 2010, maar is het accent verschoven van kantoor- naar retailprojecten. Toch hebben de twee andere bureaus uit de top drie hun klassering te danken aan een groot kantoorgebouw.

Op de tweede plaats van de PropertyNL Top 25 eindigde Kraaijvanger•Urbis, dankzij het bestuurscentrum van de Rabobank (56.000 m2). UNStudio behaalde met het nieuwe kantoor van DUO en de Belastingdienst (51.200 m2) de derde plek.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant