Architectuur

Cie. en SVESMI winnen A101 prijsvraag

de Architekten Cie. heeft samen met SVESMI drie van de vier prijzen gewonnen in de A101 Urban Block competition. De inzenders van de prijsvraag werd gevraagd een bouwblok te ontworpen voor een nieuwe buitenwijk van Moskou.
A101 Block City is een project voor een nieuwe stad voor 150.000 mensen dichtbij Moskou. Het stedenbouwkundig masterplan werd ontworpen door het Nederlandse bureau Maxwan en wordt verder uitgewerkt door het Spaanse bureau EDDEA.

De basis voor het masterplan is het Block City concept. Dit concept introduceert een standaard afmeting van het bouwblok. Hierdoor is een simultane ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan en de bouwblokken mogelijk. Door de inwisselbaarheid van de blokken ontstaat er een grote flexibiliteit in typologie en fasering tijdens alle uitvoeringsfasen.

Prijsvraag

Voor de invulling van de blokken is de A101 Urban Block competition uitgeschreven. De blokken meten 75 bij 125 meter. De deelnemers aan de prijsvraag konden hierbij kiezen uit een vloeroppervlakte van 14.000 vierkante meter (lage dichtheid) of 28.000 vierkante meter (hoge dichtheid).

Lees verder op Architectenweb.nl