Badkamers

bis 2013: De digitalisering van de badkamer

bis 2013: De digitalisering van de badkamer
De badkamer heeft de laatste jaren een meer prominente plaats opgeëist voor wie gaat bouwen, verbouwen of herinrichten. In tegenstelling tot de keuken waar men vaak niet alleen vertoeft, wordt deze ruimte gezien als een oord van rust en ontspanning, waar men tot zichzelf kan komen. De groeiende aandacht voor de badkamer brengt met zich mee dat nieuwe creaties, producten en trends in een versneld tempo op de markt worden gelanceerd.

Wie zalig wil baden of douchen, wil graag zo snel en simpel mogelijk genieten, zonder al te veel tijd en moeite te verliezen aan details als het sluiten van de afvoer van het bad, of het instellen van de perfecte watertemperatuur. Met ‘Comfort Select’ van Kaldewei heft FACQ de waservaring naar een hoger niveau van comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Het innovatieve besturingssysteem met piëzotechniek stelt de gebruiker in staat om met een lichte aanraking van de symbolen de watertoevoer te openen, gemakkelijk naar bad- en douchefunctie om te schakelen, de temperatuur van het instromende water nauwkeurig te regelen (in stappen van 0,5°C), … Een aantal bijkomende functies maken de bediening nog comfortabeler en eenvoudiger. Zo wordt bij de keuze van het badprogramma de afvoer automatisch gesloten, kan de temperatuur exact worden gecontroleerd via esthetische display, en bestaat de mogelijkheid om de temperatuur traploos tot 43°C en – door langer te drukken – tot 50°C graden te verhogen.

Voor veilig en gerieflijk baden is het systeem voorzien van een beveiliging tegen verbranden. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om de knop te blokkeren en deze volledig kinderveilig te maken, en probleemloos te reinigen.

Facq - De digitalisering van de badkamer

`Soundwave’ van Kaldewei: het akoestische bad

Ontspanning en wellness zijn aspecten van onze levensstijl die we vandaag steeds nadrukkelijker in het middelpunt plaatsen, om af en toe aan de dagelijkse beslommeringen te kunnen ontsnappen. En hoe kan men zich beter ontspannen dan met muziek? Met de nieuwe ‘Soundwave’ biedt Kaldewei een innovatief bad-audiosysteem dat de gebruiker in staat stelt de dagelijkse stress volledig van zich te laten afglijden.

Met ‘Soundwave’ van Kaldewei kan men onbeperkt relaxen. De Soundwave-componenten en de Bluetooth-ontvanger zijn verborgen in het bad gemonteerd, waarbij de badkuip fungeert als een hoogwaardige klankkast die een aangenaam geluid met een optimale kwaliteit levert. De bediening gebeurt met een waterbestendig touchscreen. ‘Soundwave’ kan audiobestanden van de smartphone, computer, tablet-pc of elk ander toestel met Bluetooth® draadloos afspelen. Zo kan men onder water buitengewone klanken beleven en even onderduiken, ver weg van alle stress.

De beide systemen ‘Comfort Select’ en ‘Soundwave’ kunnen worden gecombineerd met de nieuwste gamma’s baden van Kaldewei, zoals het bad ‘Cayono’ uit het segment Advantage, dat zich onderscheidt door een ruime badkuip – ook bij de kleinere afmetingen; een vlakke bodem om comfortabel te douchen; en een optioneel verkrijgbare antislip met een zichtbaar groter oppervlak.

FACQ is aanwezig op Bis van 5 tot 13 oktober 2013
Flanders Expo Gent, stand 1160