Verwarming & Sanitair

Niva: Design heruitgevonden

Niva: Design heruitgevonden
Niva
`Een blikvanger`, `een onweerstaanbaar aantrekkingspunt`, `onze living is er helemaal op ingericht`. Toegegeven, klanten zijn dol op de Vasco Niva. En geef ze eens ongelijk. Wie ernaar kijkt weet het dan ook meteen: de Vasco Niva is één en al design. Hij trekt alle aandacht naar zich toe door zijn strakke en tijdloze uiterlijk. Geen wonder dat de Niva de meest gekopieerde en bestverkochte sierradiator is.

Met een bijzonder beperkt muuroppervlak haalt de Niva moeiteloos een rendement tot 2385 watt. En zo is de Niva niet alleen een uitblinker in ontwerp maar ook in warmteafgifte. Laat de koude maar komen!

Ontworpen door top designers

Vasco radiatoren worden steevast ontworpen door top designers. Zo is de klant zeker dat hij een uniek, creatief en buitengewoon product krijgt. Het ontwerp van de Niva is van de hand van ontwerper Wim Segers, winnaar van onder meer de prijs Henry Van de Velde en meerdere Reddot Design Awards.

Wim Segers
Wim Segers
“Design is voor mij een zoektocht naar authenticiteit van producten. De krachtige architecturale vormgeving van de Niva staat los van vluchtige trends, mode of goedkope styling. De Niva is ontworpen vanuit een lange termijn visie”, aldus Wim Segers.

“Ik gaf de zijdelingse schaduwplaat die als muurbevestiging dient een extra plooi. Hierdoor is er een speels effect waardoor het lijkt alsof de Niva als het ware los komt van de wand, haast gaat zweven. Hierdoor komt de Niva optimaal tot zijn recht komt in de strakke keuken, hightech kantoor, gezellige huiskamer of sfeervolle badkamer.”

Superieure warmteafgifte, ontworpen voor lage temperatuursystemen

Niva van VascoDe uniek ontworpen schaduwplaat zorgt niet alleen voor een zwevend effect. Door een betere luchtdoorstroom, het zogenaamde ‘schouweffect’ is er een superieure warmteafgifte.

De verwarmde lucht wordt als het ware gedwongen in de schaduwplaat, waardoor er geen luchtverlies aan de zijkanten is. De Niva heeft ook een bijzonder hoge reactiesnelheid. Dit komt door het ingenieuze systeem waarbij de Niva minder waterinhoud heeft en de verversing van het water sneller gaat.

Onderhoud? Bijna geen!

Design en onderhoud komen bij de Niva perfect samen. De Niva heeft bijna geen onderhoud nodig. De muurbevestiging sluit naadloos aan op de muur waardoor er geen stof komt tussen muur en radiator.

De Niva is gesneden uit één volume, zonder onderbreking en de voorzijde is perfect egaal dankzij de duurzame structuurlak. Het volstaat dus om de Niva even af te stoffen en klaar.

Zo sterk als staal

Hoe sterk en degelijk kan een radiator zijn? De Niva is compleet gemaakt uit staal. Zo is hij oersterk en gaat hij bijzonder lang mee. Om roest te voorkomen lakken we de Niva eerst met een elektrostatische dompellak. Dit voorkomt ook corrosie.

Vasco Design Radiatoren Niva Soft
Vasco Design Radiatoren Niva Soft

Creëer uw eigen, unieke Niva

De Niva is beschikbaar in een veelvoud aan kleuren en accessoires. Zo creëert u uw eigen buitengewoon en uniek interieur. Door het wisselen met accessoires geef u de Niva meteen een hele nieuwe look. De populaire Niva handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in de moderne kleuren: mat aluminium, wit, zwart en fluo.