Architectuur

a2o wint ontwerpcompetitie politiebureau in Borgloon

Een team met onder meer a2o-architecten heeft de prijsvraag voor een nieuw politiebureau in Borgloon gewonnen. Architectenbureau a2o heeft het winnende ontwerp gemaakt in een PPS-competitie voor een nieuw te bouwen politiebureau in het Belgische Borgloon. Het nieuwe complex zal deels worden gebouwd op het terrein van het huidige bureau, deels op het aangrenzende braakliggende perceel. De nieuwbouw wordt meteen aangegrepen voor de combinatie met een brandweerpost.

Hellend

Het ontwerp van a2o uit het Belgische Hasselt is in vormentaal afgestemd op het centrum van Borgloon, dat een uitgesproken kleinschalige bouwkorrel heeft. Verder vormen het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) en de aanwezige glooiing in het landschap de randvoorwaarden voor het ontwerp.

De natuurlijke glooiing van het terrein gebruikt het architectenbureau voor het organisatieschema van het gebouw. De gebouwdelen aan de straatzijde krijgen hellende daken. De verdeling van het volume in deze gebouwdelen voorkomt een massieve uitstraling.

Ook interessant