A2O-architecten over connectieve architectuur

  BE   12 maart 2014 Bron: Mer. Paperkunsthalle
A2O-architecten over connectieve architectuur
Over connectiviteit is een boek over de verbindende kracht van architectuur. a2o architecten uit Hasselt zet een reeks ideŽen uiteen over de werkwijze, de toekomst van de architectuur en de manier van werken volgens een uitgebreide filosofie. Deze werkwijze gaat uit van vier begrippen: slim plan (over de flexibiliteit van gebouwen), evocatief (over de verbeeldingskracht van architectuur), gepastheid (over duurzame oplossingen) en engagement (over de maatschappelijke betrokkenheid). Met het ontwerp en de bouw van haar atelier in de Hasseltse kanaalzone, dat in 2008 werd opgeleverd, geeft a2o haar missie vorm. Door te kiezen voor een project in een vreemde en onverwachte context werd duidelijk gemaakt hoe dit kan worden waargemaakt.

a2o treedt met deze uitgave naar buiten om een 'connectie' te maken met het vakgebied in BelgiŽ. Het Belgische landschap is versplinterd, met de ruimtelijke figuren als de Vlaamse Ruit en de Euregio Maas-Rijn. Deze regio's zijn het natuurlijk onderzoeksdomein van a2o.

"Geluk is voor ons: de opwinding die we ervaren als we een nieuwe 'connectie' hebben gelegd bij het ontwerpend aftasten".

Bestel dit boek:


Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo