Zwembaden en (zwem)vijvers

Zwemgeul is de nieuwe tuintrend

Zwemgeul is de nieuwe tuintrend
Puur als ontspanning of om te sporten: een buitenzwembad geeft je woning een exclusieve toets. In 2013 merken we een opvallende trend naar zwembaden met een sportief karakter, ideaal om in vorm te blijven en tegelijk wat stijl aan je buitenruimte toe te voegen.
Ondanks het grillige weer blijft de Belg dol op buitenzwembaden. Niet zo verwonderlijk als je weet dat de tuin steeds meer beschouwd wordt als een echte leefruimte, net als de woonkamer of de keuken. Een buitenzwembad voegt een zekere verfijning aan je tuin toe én biedt heel wat voordelen. Denk aan een heerlijke teug frisse lucht of het genot van de warme zon op mooie dagen. Bovendien is het een uitstekend excuus om van je tuin te genieten. De keerzijde van de medaille? Een buitenzwembad kan je niet het hele jaar door gebruiken, en vereist een regelmatig onderhoud.

Nieuwe trend: zwemgeul, sober en elegant
Een nieuwigheid die deze zomer zijn intrede doet in de tuin, is de ‘zwemgeul’. Dit smalle rechthoekige bad is ideaal voor zwemliefhebbers én past, met zijn slanke lijnen en uitgepuurd design, perfect bij een moderne woning. Met zijn afmetingen tot 25 meter lengte is hij trouwens dé natte droom van elke sportieveling die de records van Michael Phelps wilt verpulveren… in eigen tuin. Behalve het sportieve comfort is de zwemgeul ook aantrekkelijk dankzij zijn zuivere en verzorgde esthetiek. In de open lucht past de zwemgeul perfect bij de flora rondom. Vooral als je kiest voor een afwerking in BealMortex® Color, waarmee je de kleur van je bad kan afstemmen op de sfeer van je tuin.BealMortex Etanche: de ideale bekleding van je zwembad
BealMortex Etanche wordt geregeld gebruikt om oppervlakken met een minerale basis (funderingen, kelders, enz.) waterdicht te maken. Het product is ook bijzonder geliefd voor zwembadprojecten. Deze vochtwerende pleister wordt aangebracht bovenop de eerste twee technische lagen, en is eenvoudiger te plaatsen dan de zeilen die vaak in klassieke zwembaden worden gebruikt.

Zorg voor wat kleur met BealMortex
Om wat afwisseling te bieden op de grijstinten creëerde Beal zijn BealMortex® Color, die aangebracht wordt als derde laag. Dit product biedt een decoratieve afwerking in combinatie met een zeer hoge techniciteit. Zijn sobere en ruwe uitzicht bezorgt je bad een trendy look die ongetwijfeld ieders aandacht zal trekken. Philippe Starck gebruikte het product al talloze keren voor zijn trendy constructies.

Dankzij de 64 beschikbare kleuren is het kinderspel om je zwembad een persoonlijke toets mee te geven. Beal biedt ook pigmenten buiten de collectie, zodat klanten hun eigen tint kunnen creëren. BealMortex® Color kan je natuurlijk ook nog voor andere buiteninrichtingen gebruiken: zwembadranden, vloeren, terrassen, douches, enz. Voor een unieke en exclusieve uitvoering.

Prijzen:
  • Tussen 20 en 25 euro/m² voor de producten (*)
  • 80 tot 120 euro/m² om het product te laten aanbrengen door een professional. De prijs varieert naargelang de te behandelen oppervlakte (oppervlak, hoeken, enz.) (*)
(*) prijs excl. 21% btw