Zwembaden en (zwem)vijvers

Zwembad als startpunt voor woningontwerp

Nadat het architectenbureau door een Canadese ondernemer werd benaderd om een bijzonder woning met zwembad te ontwerpen, heeft NL Architects zijn fantasie uitgeleefd. NL Architects werd in oktober 2011 verrast door een email van de Canadese ondernemer Andrew R. Hij schreef, aldus het architectenbureau, dat hij het werk van meerdere opkomende, internationaal gewaardeerde architectenbureaus had bekeken. Zijn conclusie was dat het werk van NL Architects overeenkwam met het beeld dat de ondernemer van zijn toekomstige woning had.

Fundamentele rol
De ondernemer en investeerder is medeoprichter van een online softwarebedrijf en leverancier van online spellen. Deze Andrew R. had vastgoed gekocht in Del Ray Beach, Florida en wilde het bestaande landhuis vervangen door een kleinere woning en een gastenverblijf. De opdracht was een bijzonder huis, dat zijn succesvolle ondernemerschap zou weerspiegelen.

NL Architects is verschillende voostellen gaan ontwikkelen, waarbij het bureau in elk ontwerp het verlangde zwembad als uitgangspunt nam. Het architectenbureau onderzoekt of een zwembad een nieuwe, fundamentele rol kan spelen in het ontwerpen van een huis. NL Architects toont drie ontwerpen.

Lees verder op Architectenweb.nl