Zonnepanelen op sociale woningen zorgen voor nieuwe impuls

  BE   28 mei 2021 Bron: Talking Birds
Zonnepanelen op sociale woningen zorgen voor nieuwe impuls
ASTER, de coŲperatieve vennootschap van sociale huisvestingsmaatschappijen die op grote schaal zonnepanelen op de Vlaamse sociale woningen zal plaatsen door middel van een openbare aanbesteding bij installateurs, reageert op het nieuws dat het aantal geÔnstalleerde panelen in 2021 sterk terugvalt.

De sector vraagt dat de overheid het vertrouwen in zonne-energie herstelt. ďHet is natuurlijk jammer dat particulieren minder in duurzame energie investeren, maar wat vooral belangrijk is, is dat organisaties en bedrijven overtuigd blijven van de duurzame energietransitieĒ, zegt BjŲrn Mallants (gedelegeerd bestuurder ASTER cv en directeur VVH).

ASTER bevestigt dan ook zijn engagement om in Vlaanderen het verschil te maken. ďDe finale onderhandelingen lopen. Ook met de Vlaamse Regering. In het licht van de klimaatdoelstellingen is het - zeker in de context van deze grote terugval - dan ook cruciaal dat we dit project succesvol laten landen.Ē

ďNog dit jaar starten we met de installatie van 733 481 zonnepanelen op sociale woningen in heel Vlaanderen. Dit zal een nieuwe impuls geven aan de sectorĒ

Momenteel loopt de openbare aanbestedingsprocedure voor dit project. De organisatie verwacht om in de herfst een partner voor de installatie van de panelen bekend te maken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo