Project: Renovatie van sociale huurwoningen

  NL   27 april 2021 Bron: Bouw & Wonen
Project: Renovatie van sociale huurwoningen
In Den Bosch zijn 153 sociale huurwoning gerenoveerd, in opdracht van woningcorporatie Zayaz. Voor dit project bestonden de werkzaamheden uit het verwijderen van asbest, vervangen van riolering, vernieuwen van de keukens en badkamers en het isoleren van de gehele gebouwschil: de vloer, gevel en het dak. Bij het isoleren zijn gelijk nieuwe kozijnen met dubbel glas HR++ geplaatst. Daarnaast is een mechanisch ventilatiesysteem aangebracht voor een beter binnenklimaat. Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd terwijl de bewoner het pand bewoonde. Het was dus ook belangrijk om te zorgen voor zo min mogelijk overlast. Uiteindelijk zijn de woningen opgewaardeerd naar energielabel A.

Renovatie van sociale huurwoningen

Het dak

Na het opbouwen van de steigers zijn eerst de dakpannen en het dakbeschot verwijderd. Vervolgens zijn er isolerende, zelfdragende dakelementen op de bestaande gordingen gemonteerd. Hier bovenop zijn panlatten aangebracht en zijn nieuwe dakpannen gelegd. Ook is het bijbehorende timmerwerk met verschillende soorten plaatmateriaal voor de overstekken uitgevoerd en heeft een loodgieter nieuwe zinken dakgoten geplaatst. Dit project is in hoog tempo uitgevoerd, waarbij ťťn woning per dag werd gerenoveerd.

Renovatie van sociale huurwoningen
Voor de dakelementen is gekozen voor de Unilin Univision Light sandwichpanelen. Deze isolerende dakelementen zijn zowel aan de boven- als de onderkant 5 millimeter dik. Dit was voor dit project voldoende, omdat de overspanningsafstand tussen de bestaande gordingen klein was. De Unilin Univision Light sandwichpanelen hebben een hoge isolatiewaarde bij een beperkte dikte en is daarom erg geschikt voor toepassing in renovatieprocessen. De panelen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken. Met deze toepassingen zijn de woningen weer van deze tijd en beter bewoonbaar.

Renovatie van sociale huurwoningen

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo