Energie

Zonnepanelen in 2021: ben jij klaar voor de zon?

Zonnepanelen in 2021: ben jij klaar voor de zon?
Ook in 2021 kan je weer van de stralende zon genieten. Niet alleen worden reizen naar landen met een laag besmettingsniveau niet langer afgeraden, ook in ons eigen land straalt de zon volop. Ga lekker fietsen, een dagje naar het strand of geniet van een verfrissing op het terras van je favoriete café. Ondertussen wekken de zonnepanelen op je dak stroom op en bespaar je een mooi bedrag op je energierekening. Heb je nog geen zonnepanelen? Kijk dan op www.dakscanzonnepanelen.nl voor meer informatie over de mogelijkheden om direct op je energiekosten te besparen en vraag direct een offerte aan.

Waarom voor zonnepanelen kiezen?

Een dak zonder zonnepanelen is een dak waar kansen liggen. Met zonnepanelen kun je direct besparen op je energiekosten. Je bent minder afhankelijk van je energiemaatschappij en maakt geen of minder gebruik van grijze stroom. Je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen te huren of te kopen. Bij een huurconstructie is een investering niet nodig en ben je beschermd tegen onverwachte kosten. Je betaalt een maandelijks bedrag en bespaart over een heel jaar gezien meer dan dat de huur kost, waardoor je jaarlijks een mooi bedrag in je zak kunt steken. Bij het kopen van zonnepanelen draag je de lasten en risico’s zelf, maar profiteer je ook 100% van de opbrengsten.

Nog 10 jaar profiteren van de salderingsregeling

De Europese Unie heeft de doelstelling om CO2-neutraal te worden vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs. In 2030 moet de CO2-uitstoot vermindert zijn met 40% in vergelijking met het niveau van 1990. Een prestigieus doel waar alle lidstaten geacht worden aan bij te dragen, zo ook Nederland en België. Om dit doel te behalen stimuleert de overheid huishoudens om maatregelen te treffen die de CO2-uitstoot verminderen. De salderingsregeling werd opgestart om het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Met deze regeling kun je de stroom die de zonnepanelen op jouw dak hebben opgewekt wegstrepen tegen de stroom die je van je energiemaatschappij geleverd hebt gekregen. De salderingsregeling wordt vanaf 2023 afgebouwd. Dit afbouwproces duurt tot 2031. Als je nu voor zonnepanelen kiest profiteer je dus nog tien jaar van de salderingsregeling, waarvan twee jaar optimaal.

Een slimme investering

Met zonnepanelen op je dak zet je een goede stap naar een CO2-neutrale samenleving en zorg je ook voor een positieve opsteker in je portemonnee. Ben jij benieuwd of en hoe zonnepanelen op jouw dak geplaatst kunnen worden? De opstelling van zonnepanelen speelt een grote rol bij de uiteindelijke opbrengst en het is dan ook aan te raden om een dakscan te doen. Met 3D-satellietbeelden en geavanceerde software wordt jouw dak geanalyseerd. Je ontvangt een indicatie van het aantal zonnepanelen dat op jouw dak past en van de verwachte besparing. Wanneer je een offerte aanvraagt wordt jouw aanvraag door solar experts opgepakt. Zij kunnen nauwkeurig berekenen hoeveel de zonnepanelen gaan opbrengen en wat jij jaarlijks kunt besparen.

Ook interessant