Steeds meer producten op zonne-energie

8 april 2021 Bron: Bouw & Wonen
Steeds meer producten op zonne-energie
Zonne-energie is een duurzame energiebron. Je kunt energie opwekken met zonnepanelen en zo direct starten met besparen. Maar je kunt ook kiezen voor producten die werken op zonne-energie. Producten op zonne-energie hebben naast energiebesparing ook andere voordelen. Producten op zonne-energie worden ook wel solar genoemd. Bekijk hieronder de meest gebruikte solar producten.

Solar tuinverlichting

Er zijn diverse soorten tuinverlichting die werken op zonne-energie. Tegenwoordig zie je veel lantaarnpalen die werken op zonne-energie. Met daglicht laadt de verlicht op. Als het donker is geven de lampen de lampen verlichting. Let hierbij op het aantal Lumen. Tot 50 Lumen wordt bij solar verlichting gezien als decoratieve verlichting. Boven de 50 Lumen is de verlichting functioneel. Ideaal voor bijvoorbeeld lantaarnpalen. Ook decoratieve verlichting zoals wandlampen zijn verkrijgbaar op zonne-energie.

Zonwering op zonne-energie

Een van de meest populaire type zonwering zijn screens. Screens houden de zon buiten de woning. Ook belemmeren screens de inkijk naar binnen, terwijl je wel naar buiten kunt blijven kijken. Tegenwoordig zijn screens ook op zonne-energie verkrijgbaar. Deze screens hebben een zonnepaneel aan de voorkant. Dankzij het zonnepaneel laad de accu op. Je kunt de screens op zonne-energie dus gewoon elektrisch bedienen zoals je bent gewend.

Solar buitendouche

Een buitendouche duur? Met een solar buitendouche niet! Het water van de buitendouche warmt op met energie die wordt opgewekt door zonne-energie. Daardoor bespaar je op de belangrijkste kostenpost. Ideaal om jezelf af te spoelen in de zomer of om ervoor te zorgen dat het zwembad schoner blijft. De buitendouches worden voor water aangesloten op een tuinslang.

Voordelen van producten op zonne-energie

Producten op zonne-energie zorgen niet alleen voor een besparing op de energierekening. Doordat producten op zonne-energie automatisch opladen, zijn de producten draadloos. Hierdoor zijn de producten eenvoudiger te monteren. De tuinverlichting kun je ook op moeilijk bereikbare plekken plaatsen en voor de zonwering is geen bedrading naar binnen nodig. Doordat bijvoorbeeld de zonwering op zonne-energie eenvoudiger te monteren is, kun je gemakkelijk besparen op montage kosten.

Ga voor duurzaam ťn voor gemak

Met producten op zonne-energie kies je dus niet alleen voor duurzaam maar ook voor meer gemak. Je hoeft voor de producten geen rekening te houden met bedrading en bent daardoor een stuk flexibeler. Daarbij zijn de producten ook eenvoudige te monteren. Zo hoef je niet technisch te zijn voor het plaatsen van de producten en kun je naast de energiekosten ook besparen op de montagekosten!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo