Architectuur

Zoektocht nieuwe Rijksbouwmeester gestart

Het Nederlandse Rijksvastgoedbedrijf is begonnen met de zoektocht naar een nieuwe Rijksbouwmeester. Sinds donderdag staat een functieprofiel online, waarop geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren. De opvolger van Frits van Dongen krijgt een voltijdsfunctie. Ook moet hij of zij een code om belangenverstrengeling bij de uitvoering van nevenwerkzaamheden te voorkomen ondertekenen. Van Dongen is vorig jaar opgestapt omdat hij wilde voorkomen dat er een schijn van belangenverstrengeling zou ontstaan, naar later bleek omdat hij adviseur is voor een van de meedingende consortia bij de aanbesteding voor het Haagse Spuikwartier.

Voorheen was het ambt van Rijksbouwmeester een deeltijdsbaan, waarnaast de betreffende architect actief diende te blijven in de praktijk. De nieuwe adviseur voor rijksgebouwen en de ruimtelijke inrichting van Nederland verbindt zich voor een periode van drie tot vijf jaar voltijds aan deze betrekking.

“De nieuwe Rijksbouwmeester moet een zeer ervaren architect zijn met een uitgebreid portfolio, een gezaghebbend deskundige in de wereld van stedenbouw, landschapsinrichting en architectuur. Ook moet hij affiniteit hebben met onderwerpen als herbestemming/transformatie, energietransitie en infrastructuur”, meldt het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant