Tuin

Zo geniet je het hele jaar door van een prachtig gazon

Zo geniet je het hele jaar door van een prachtig gazon
Een prachtig groen gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Maar het onderhouden van een groen gazon het hele jaar door is soms een intensieve opgave. Een gazon vraagt namelijk veel onderhoud en dat is niet altijd even eenvoudig. Maar, wist je dat je het hele jaar door kunt genieten van een prachtig gazon zonder al het onderhoud? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van kunstgras en hoe je dit het hele jaar door mooi houdt.

Het gemak van kunstgras

Als eerst beginnen we met het grootste voordeel van kunstgras: het onderhoud. Dit type gras heeft namelijk bijna geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot echt gras hoeft kunstgras niet te worden gemaaid, bemest en bewaterd. Kunstgras is dus erg eenvoudig te onderhouden. Je hoeft het af en toe alleen maar af te borstelen en eventueel te reinigen. Dus als je op zoek bent naar een onderhoudsarm gazon, dan is kunstgras zeker iets voor jou.

Duurzaam

Een ander voordeel van kunstgras is dat het erg duurzaam is. Het gaat namelijk heel lang mee. Veel mensen willen liever geen kunstgras, omdat het minder goed is voor het milieu. Ze kiezen liever voor een tuin met echt gras. Maar ook dat is verleden tijd. Tegenwoordig is kunstgras zo ontworpen dat het regenwater toch goed de bodem indringt.

Kunstgras in de winter

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het het hele jaar door groen blijft, zelfs in de winter. Met echt gras is dat een ander verhaal. Dat kan er namelijk dor uitzien. Kunstgras daarentegen blijft groen, ongeacht de weersomstandigheden. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe sneeuw weghalen mocht dat vallen in de winter.

Plaatsing van kunstgras

Je vraagt je misschien af hoe de plaatsing van kunstgras in z’n werking gaat. We raden je aan om dit over te laten aan een professional. Zij weten precies hoe ze het kunstgras moeten plaatsen en zorgen ervoor dat het er strak en mooi uitziet. Maar als je het toch zelf wil plaatsen, dan zijn er talloze video’s online te vinden hoe je kunstgras plaatst.

Schoonmaken

Om het kunstgras mooi te houden, is het belangrijk om het af en toe schoon te maken. Dit doe je eenvoudig met water en zeep. Maak het gras jaarlijks ook grondig schoon met een speciale kunstgrasreiniger. Dit zorgt ervoor dat de vezels mooi rechtop blijven staan en het gras er lang goed uitziet.

Als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijk alternatief voor je gazon, is kunstgras een goed idee.

Ook interessant