Xower goochelt met douchepaneel tot het past

13 november 2013 Bron: Phibo Press
Xower goochelt met douchepaneel tot het past
Aquaconcept start een nieuw douchemerk met de toepasselijke naam Xower en richt zich hierbij tot een doelgroep voor wie design en innovatie nu ook betaalbaar wordt. En dat realiseert Xower o.m. door frontale standaard glasplaten aan te bieden waarvan de breedte zich aanpast aan de breedte van de nis. De anders zo precieze maatopname is nu niet meer zo nodig en er kan heel snel geleverd worden uit stock.

FlexXower Light

Als eerste uit het Xower-gamma wordt hierbij de ‘FlexXower Light’ voorgesteld. Ideaal voor wie zijn douche-nis volledig betegelt en niet kan wachten om de glasplaat te installeren. Met profielloze deuren diende men vroeger eerst nog een zeer precieze maatopname te doen, rekening houdend met de uiteindelijke dikte van de tegels en eventueel schuine muren, zodat de levertijd kon oplopen.

De ‘FlexXower Light’ geeft nu speling, zowel letterlijk als figuurlijk. Als men weet dat de breedte van de nis na betegeling hetzij tussen de 760 tot 900 mm ligt, hetzij tussen de 860 tot 1000 mm, kan men snel een aangepaste standaard glasplaat met omringende profielen bestellen uit voorraad.

Grote regelbaarheid met comfortabele instap

De innovatieve flexibiliteit van de ‘FlexXower Light’ zit precies in de speling die men inbouwt via een instelbaar scharnierpunt dat bovenaan en onderaan in het overspannend profiel geïntegreerd wordt. Twee scharnierpunten, één bovenaan en één onderaan, dienen als draai-element en als bevestigingslink in het draaiende deurdeel. Want enerzijds is er een vast paneel van 22 cm en 2 meter hoog. Anderzijds is er een aansluitende draaideur van 90° die, afhankelijk van de breedte, zo gefixeerd wordt in het scharnierpunt, dat ze -tijdens het sluiten- het vaste paneel ruimschoots overlapt of net overlapt. De speling hierbij is 14 cm. Hebt u bvb. een nis van 760 mm breed, dan overlapt het deurpaneel bijna volledig met het vaste paneeltje. Heeft u een nis van 900 mm breed, dan overlapt het deurpaneel maar minimaal het vaste paneeltje. Hetzelfde principe geldt als u een nis heeft tussen de 860 en 1000 mm. Dan wordt overigens een andere standaardplaat gebruikt. Er loopt een profiel in handgreepvorm mee over de hele hoogte van de draaiende glasdeur. De instapruimte na het opendraaien van de douchedeur is ofwel 49 ofwel 59 cm.Voor elke nisruimte tussen 760 mm en 1000 mm

Het onmiskenbare voordeel van de FlexXower Light’ is dus dat men voor elke beschikbare nis-ruimte tussen 760 mm en 1000 mm (na betegeling), toch een flexibele, snel geleverde doucheglasplaat van 6 mm kan plaatsen die én designvol en onderhoudsvriendelijk, én betaalbaar is (voor minder dan 500 euro, excl. BTW). Ook bij een licht schuine muur kan het zijdelings kaderprofiel zo ingesteld worden dat de glasdeur perfect past.

Omkeerbaar paneel

De FlexXower Light biedt nog een ander voordeel. Door de omkeerbaarheid van het glaspaneel kan men bij de installatie nog beslissen of men de instaprichting van de douche rechts dan wel links wil hebben.

Uitvoering

Het transparante glas wordt geslepen in 6 mm. Profielen en scharnieren zijn in chroomkleur. De frontale glasplaat is eventueel combineerbaar met een zijpaneel die kan variëren tussen de 780 en 1000 mm. Er zijn slechts 2 verkoopreferenties voor ALLE MATEN van glaspanelen tussen 760 en 1000 mm. Die zijn dan leverbaar op stock bij alle sanitaire groothandels en bij Xower-Aquaconcept. Standaardprijs: 499 euro excl. BTW.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo