Architectuur

Xavier De Graeve licht concept van Villa Vanthilt toe

Deze zomer zal Marcel Vanthilt terug live een talkshow uitzenden vanuit een opvallende villa, ditmaal in Hasselt en Kortrijk. Uit meer dan 300 inzendingen kozen de programmamakers van Villa Vanthilt het ontwerp van Xavier De Graeve die zich liet inspireren door een botsautokraam.

“De opdracht luide : een nieuw decor ontwerpen voor het TV programma ''Villa Vanthilt'', van productiehuis ''De Mensen'' - VRT, met als krachtlijnen: een dynamische host, tonnen energie en een hoog rock ‘n roll gehalte. Geen saaie tv-studio maar een dynamische boel in de stad en tussen de mensen.

De belangrijkste uitdaging vond ik in de vraag naar een snelle afbraak en heropbouw, Ik ben daarom vertrokken van een basis die haar oorsprong vindt in rondreizende decors. Alle elementen dienden te worden voorbereid in een atelier en vervoerd in containers.
De inspiratie vond ik op de kermis. Een botsautokraam met praat en- muziekset kan het extern publiek betrekken met de stedelijke omgeving als decor. De kassa zorgt voor een extra presentatiesetje. De geschilderde achterwand met afbeeldingen had ik graag zien maken door Klaas Van der Linden. Gekleurde polycarbonaat, felle basiskleuren, traanplaat, en massa''s led verlichting maken de kermis compleet.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant