Interieur

Woondetailhandel zal licht herstellen

De verwachting is dat de woondetailhandel zich in 2011 licht zal herstellen. Dat toont marktonderzoek van ABN Amro Economisch Bureau aan. De onderzoekers hebben daarbij gelet op het verloop van de omzet in non-food tot november 2010. Op basis van die informatie concluderen de onderzoekers dat de markt zich herstelt als gevolg van de verbeterende economie.

De onderzoekers zeggen wel dat hoewel non-food in 2010 tot november een relatief herstel liet zien, de meeste zaken in deze sector toch nog met een omzetdaling zullen zitten. Daar zijn wel een paar positieve uitschieters bij. Zo waren er in de maand augustus 2010 stevige groeicijfers voor onder meer kleding (7,1%), elektronica (9,4%) en woonzaken (3,1%). Groeicijfers kunnen per maand fluctueren, maar de onderzoekers nemen deze cijfers nu als basis om een langzaam herstel in de sector aan te tonen.

Daarbij baseren de onderzoekers zich ook op de licht aantrekkende huizenmarkt. Daardoor komt er ook meer ruimte voor zaken in de woonbranche. Bij een verhuizing zijn consumenten vaak geneigd te investeren in klusartikelen, vloerbedekking, verlichting en meubels. Doe-het-zelf-zaken profiteren daarna mee.

Gebaseerd op: meubel

Ook interessant