Interieur

Woondetailhandel kan zich versterken ondanks crisis

De woondetailhandel is in staat zichzelf te versterken ondanks de economische crisis. Dat is de mening van economisch analisten van ING. Door een meer cijfermatige aansturing van de organisatie en een nauwere relatie met een selecte groep leveranciers hebben sommige detaillisten immers een omzetstijging weten te realiseren in de crisistijd.

Brancheorganisatie CBW.Mitex weet te melden dat 10% van de ondernemers in de eerste helft van 2010 de omzet met soms meer dan 20% wist te vergroten. Deze ondernemingen hebben een aantal kenmerken gemeen met elkaar. Zo hebben zij een heldere en consistente doelgroepkeuze gemaakt. Ze sturen op cijfers en samenwerking in de keten en beschikken over een excellente logistieke afdeling. Met name het sturen op cijfers en de ketensamenwerking zijn belangrijk, omdat deze in te delen zijn onder automatisering.

Hoewel dit betekent dat er geïnvesteerd moet worden in automatisering, levert die investering veel op voor de bedrijven. Er ontstaat een beter inzicht in de bedrijfsvoering, hier is meer grip op en er is minder tijd nodig voor de administratieve taken. De bedrijven die ondanks de crisis gegroeid zijn, bewijzen dat investeringen vaak lonen.

Gebaseerd op: Meubel