Interieur

Alle sectoren woondetailhandel beleven zwak kwartaal

Alle sectoren in de woondetailhandel hebben een zwak tweede kwartaal achter de rug. Geen enkele sector wist het kwartaal met een positieve omzet af te sluiten. Dat blijkt uit cijfers van Van Es Marketing Service.
De totale omzet in de woonbranche daalde in het tweede kwartaal met 3,0%, vergeleken met het tweede kwartaal in 2009. Van de woonzaken heeft 51% in het afgelopen kwartaal een omzetdaling moeten incasseren, en bij 15% van de respondenten had de omzet hetzelfde (lage) niveau als vorig jaar. Tevens is er een groep van 34% die een hogere omzet wist te boeken. Han van Es, verbonden aan Van Es Marketing Service, wijst woningtextielzaken en overige woonzaken aan als sterkste dalers. Tuincentra waren vorig jaar een grote uitzondering door in elk kwartaal een positieve omzetontwikkeling te realiseren. In de eerste helft van 2010 hebben tuincentra echter ook een omzetdaling voor de kiezen gekregen.

De categorie keukenzaken ging van -8,1% in het tweede kwartaal van 2009 naar -0,9% in het tweede kwartaal van 2010, en bij woninginrichters ging het van -4,5% naar -2,2%. Bij meubelzaken schoof de omzetdaling op van -6,3% naar -2,5%.

Gebaseerd op: Meubel