Architectuur

Winnaars Green Architecture Competition bekend

De winnaars van The Green Architecture Competition zijn bekendgemaakt. Bij deze internationale prijsvraag, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en het NAi, werden internationale architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uitgedaagd om door middel van creatieve en innovatieve ontwerpen een bijdrage te leveren aan het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit.

De winnaars zijn geselecteerd in twee categorieën. In de categorie Design & Development heeft Noémie Benoit (Frankrijk) gewonnen. Haar ontwerp ‘The Port Authority Bus Terminal re-opens in 2030’ noemt de jury “een grensverleggend en innovatief voorstel dat over de volle breedte bewijst een integraal project te zijn. Een uitmuntend ontwerpend onderzoek naar de complexe verhoudingen tussen biodiversiteit en architectuur.”

De categorie Concept & Strategy heeft een gedeelde winnaar. Het team met .FABRIC/ LOLA Landscape Architecture / Studio 1:1 kreeg de prijs voor het project ‘The Ecological Energy Network’ over de invulling van het land onder de bedrading van de elektriciteitspalen in Nederland. De jury vond het “een uitermate interessant voorstel op de schaal van Nederland waarin een zeer heldere probleemstelling op een evenzeer krachtige als simpele wijze wordt opgepakt en tot kans wordt omgebogen.”

Lees verder op Architectenweb.nl