Winnaars FSC Project Awards 2018 bekendgemaakt op Prowood

  BE   26 oktober 2018 Bron: FSC BelgiŽ
Winnaars FSC Project Awards 2018 bekendgemaakt op Prowood
De 3 finalisten en uiteindelijke winnaar in elke categorie werden bekendgemaakt op het event 'Bouwen met hout' op 23 oktober 2018 in marge van de vakbeurs Prowood 2018.

Tijdens het event werd door diverse sprekers duidelijk in de verf gezet dat hout hťt veelzijdige bouwmateriaal bij uitstek is, zowel in het verleden, het heden als zeker ook de toekomst. Als natuurlijk en hernieuwbaar materiaal heeft hout als grondstof een streepje voor op heel wat alternatieve bouwmaterialen. Diverse sprekers gaven aandacht aan de diverse technieken rond houtbouw, waaronder houtskeletbouw en CLT, maar ook isolatie met hout en het gebruik van gelamelleerde houtproducten kwamen uitvoerig aan bod.

Een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen is hierbij uiteraard een must, en hier kan het FSC-keurmerk deze garantie bieden. Via het uitreiken van de FSC Project Awards wil FSC BelgiŽ aantonen dat FSC-gecertificeerde houtproduct-en steeds vlotter beschikbaar worden. (en makkelijk terug te vinden dmv. de online leveranciersgids www.ikzoekfsc.be)

Aan het einde van het event was de tijd gekomen om per categorie de 3 finalisten en de uiteindelijke winnaar aan te duiden en dit op basis van de beoordeling van een 6-koppige jury.

Winnaars FSC Project Awards 2018
Links: Winnaar categorie 'Publiek gebouw': Bezoekerscentrum Het Zwin (Knokke-Heist)
Rechts: Winnaar categorie 'Projectbouw': Mobiele werkplaats Quadriville (Herenthout

Winnaars FSC Project Awards 2018
Links: Winnaar categorie 'Particulier gebouw': Passiefwoning VDN (Maarkedal)
Rechts: Winnaar categorie 'Buiteninfrastructuur': Renovatie Westerstaketsel (Oostende)

Alle finalisten en winnende projecten kan u via deze link ontdekken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo