Architectuur

Win de Belgische prijs voor architectuur & energie 2013

De Belgische Prijs voor Architectuur & Energie is een wedstrijd voor alle Belgische architecten die één of meerdere projecten gerealiseerd hebben die architecturaal en/of qua energieprestaties meer aandacht verdienen. Vanaf 11 maart tot uiterlijk 19 april kunnen zij zich inschrijven en zo deelnemen aan de jubileumeditie van deze toonaangevende prijs voor realisaties op Belgisch grondgebied.
Deze tweejaarlijkse prijs wordt in 2013 voor de 10de maal door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) georganiseerd, en startte exact 25 jaar geleden onder de titel Architectuur Awards. De vruchtbare samenwerking met medeorganisator Electrabel GDF Suez voor de Energieprijs is intussen ook al 10 jaar een feit.

Om deze wedstrijd voor kwaliteitsarchitectuur en energiebesparende gebouwen nog meer uitstraling te geven, zal de categorielaureaat met de grootste voorbeeldfunctie voor respectievelijk architectuur en energie de Belgische Prijs voor Architectuur 2013 of de Belgische Prijs voor Energie 2013 ontvangen.
Daarnaast komen alle geselecteerden in aanmerking voor themaprijzen uitgereikt door drie sponsors.

De officiële prijsuitreiking, waarop alle deelnemers wordt uitgenodigd, vindt plaats op 10 december 2013 in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) te Brussel. Dit evenement met interviews, beeldprojectie, prijsuitreiking en tentoonstelling van alle laureaten wordt afgesloten met een walking dinner voor alle genodigden.

Naast een maximale persaandacht komen alle geselecteerden en laureaten uitgebreid aan bod in het speciaal decembernummer 2013 van de officiële mediapartner A+. Na de prijsuitreiking zullen de genomineerde en gelauwerde projecten te bezichtigen zijn in het Architects’ House te Brussel.

INLICHTINGEN EN DEELNAME:
Voor alle informatie en het wedstrijdreglement kan u terecht op WWW.FAB-ARCH.BE
Inschrijven kan vanaf 11 maart tot 19 april 2013 en gebeurt online volgens de instructies op de website.
F.A.B. - BELGISCHE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR & ENERGIE 2013,
Architects’ House, Ernest Allardstraat 21, bus 1, 1000 Brussel
tel. 0472/09 40 61 - fax. 010/ 22 43 53 - E-mail: fabawards@fab-arch.be

Ook interessant