Bedrijfsnieuws

Wilo opent nieuwe fabriek in Zuid-Korea

Wilo opent nieuwe fabriek in Zuid-Korea
De Groep Wilo blijft haar activiteit op de Aziatisch-Pacifische markt uitbreiden. Getuige daarvan is de gloednieuwe fabriek in Busan, Zuid Korea, waarin de productie sinds kort van start is gegaan. De pompen-expert, met hoofdzetel in Dortmund, investeerde niet minder dan 27.25 miljoen euro in de ontwikkeling van deze ultramoderne productiefabriek, compleet met verkoop- en administratieve faciliteiten. De nieuwe constructie werd officieel geopend op dinsdag 4 juni 2013.

De Groep Wilo heeft een voet aan de grond op de Aziatisch-Pacifische markt sinds het eind van de jaren tachtig, en begon de productie in Zuid-Korea in 1993. “Dankzij de nieuwe fabriek in Busan hopen we onze productiecapaciteit voor de Aziatisch-Pacifische markt gevoelig uit te breiden,” verklaart Olivier Hermes, Voorzitter van de Raad van Bestuur van WILO SE. Niet minder dan een miljoen pompen – voor residentiële bouw en industrieel en commercieel gebruik – kunnen op jaarbasis worden geproduceerd. Daarbovenop zullen jaarlijks ook nog eens 200.000 pompmotoren worden vervaardigd. Ook de productie van grootschalige, voor de wereldmarkt bestemde pompen behoort tot de mogelijkheden van deze fabriek. Zij is immers uitgerust met eens testbank en een 18,3 meter diep testbassin voor commerciële pompen.

Nieuwe constructie met mogelijkheid tot uitbreiding
De nieuwe site in Busan is 51,700 m2 groot, waarvan er intussen 31,900 m2 zijn bebouwd. Een oppervlakte van 8,000 m2 is gereserveerd voor mogelijke uitbreiding in de toekomst. Naast het fabrieksgebouw, dat 13 meter hoog is en een oppervlakte van 24,146 m2 omspant, beschikt het terrein eveneens over twee kleinere gebouwen voor administratie en accomodatie. Al deze gebouwen hebben gemeen dat er van bij het begin rekening werd gehouden met de principes van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, zodat zij ook kandidaat zijn voor een “Green Building” certificaat.

De Groep Wilo is op wereldschaal vertegenwoordigd, met meer dan 60 filialen in meer dan 70 landen. In 2012 werd nog een nieuwe productiefaciliteit geopend in Peking, China.

Stichting steunt pedagogisch initiatief
De Caspar Ludwig Opländer Foundation, de hoofdaandeelhouder van WILO SE, speelt eveneens een actieve rol in Zuid-Korea. De stichting schenkt jaarlijks 30.000 euro aan het "Asia-Pacific Youth Parliament for Water". Dit initiatief, georganiseerd in de vorm van een zomerseminarie, betrekt studenten bij het zoeken naar oplossingen voor het globale watertekort, een problematiek die ook WILO als producent van waterzuivering- en ontziltingssystemen nauw aan het hart ligt.

Ook interessant


Build for Life