Architectuur

Bouw Koreaanse wijk Architekten Cie. gestart

De bouw van de zogeheten Kavel A5 in het Seoul Gangnam district in Zuid-Korea, ontworpen door het Nederlandse de Architekten Cie. is in volle gang. Onder leiding van Frits van Dongen won de Architekten Cie. in 2010 de prijsvraag met hun ontwerp als onderdeel van een sociaal woningbouwprogramma.

De prijsvraag 'Design Masterpiece Housing' was een initiatief van LH, Korea land & housing corporation. De opgave was om een voor Zuid-Korea vernieuwende typologie voor sociale woningbouw te introduceren en de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid na te streven.

De Architekten Cie. heeft met hulp van een lokaal ingenieursbureau en andere adviseurs het plan uitgewerkt. Kavel A5 bestaat uit vijf blokken met in totaal 1339 appartementen. Het bovengronds programma in het plan bestaat uit circa 125.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte.

Kavel A5 bevindt zich op een fraaie locatie, tussen een berg en een park. Zelf lijken de gebouwen ook als bergen uit het landschap op te rijzen. Het groene karakter van de omgeving wordt eveneens doorgezet in de woonwijk.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant