WILO wint prestigieuze Red Dot Award 2011

  BE   22 juni 2011 Bron: Advancedfair
Het ontwerp van WILOís nieuw drukverhogingssysteem kreeg internationale erkenning voor haar innovatieve esthetische kwaliteiten. Ook de functionele en ergonomische voordelen van het productontwerp vielen de jury van de Red Dot Awards op. WILO bevestigt hiermee opnieuw haar status van enige marktspeler die perfect voorbereid is op de nieuwe Europese richtlijnen, die op 16 juni van kracht werden.

Dortmund. Pompenspecialist WILO heeft een nieuw, bijzonder energiebesparend en -efficiŽnt drukverhogingssysteem ontwikkeld. Het systeem is bestemd voor gebruik bij zowel drinkwater- en bluswatervoorziening (brandbestrijding) als voor industriŽle toepassingen. Op 4 juli 2011 zal in het Aalto Theater in het Duitse Essen de ďWILO-COR-Helix EXCELĒ worden gelauwerd. Het product krijgt de felbegeerde ďRed Dot Award: product design 2011Ē toegekend, in de categorie ďhandel en industrieĒ.

Een gespecialiseerd panel van 36 internationale juryleden koos de winnaar uit een gamma van 4.433 producten uit meer dan 60 landen. "Het belang van een goed productontwerp voor het succes van een bedrijf mag niet worden onderschat", meent professor Peter Zec, initiatiefnemer en voorzitter van de prestigieuze award.

De prijs is niet enkel een eervolle vermelding van de esthetische kwaliteiten van de ďWILO-COR-Helix EXCELĒ. Het is in de eerste plaats een erkenning voor het opmerkelijke productontwerp dat de operationele betrouwbaarheid en veiligheid garandeert, en dus ontegensprekelijk aan de basis ligt van het succes van het systeem. In deze context moet ook de eenvoudige bediening van zowel de pompen als de besturing worden onderstreept, die mogelijk werd gemaakt door een beeldscherm en door de beproefde ďrode knopĒ-technologie, die in alle pompen en pompsystemen van WILO werd geÔmplementeerd. Het ergonomisch uitgedachte design zorgt ervoor dat nauwelijks een minuut nodig is voor het opstarten. Nooit eerder was een drukverhogingsinstallatie zo gebruiksvriendelijk.

Omdat het systeem uitgerust werd met twee tot vier verticale ďWilo-Helix ExcelĒ-pompen, die draaien op uiterst efficiŽnte EC-motoren (HED Ė High Efficiency Drive), biedt de nieuwe drukverhogingsinstallatie ongekende waarden qua energie-efficiŽntie. Zo doorbreekt het rendement van de motor nu al de grenswaarden van de toekomstige efficiŽntie-klasse IE4 (volgens IEC 60034-31 TS Ed.1), die bekendstaat als de strengste norm.

Bij het ontwerp werd duidelijk sterk geanticipeerd op toekomstige vereisten van een nieuwe Europese Verordening, die op 16 juni 2011 in werking trad. Deze Verordening geeft uitvoering aan de eerdere Europese Richtlijn betreffende de ecologische voorwaarden voor elektromotoren.

Het ontwerp voor het drukverhogingsysteem werd ontwikkeld door het in Berlijn gevestigde bureau Mehnert Corporate Design GmbH&Co KG.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo