Architectuur

Wie wint de Architectuurwedstrijd IPB Challenge 2010?

Welke projecten zullen het Nike-gebouw in Laakdal en het EPC Drukcenter in Lokeren opvolgen als winnaars van de IPB Challenge? In november zullen we hierop het antwoord weten. Architectenbureaus kunnen tot en met 5 september projecten indienen. Nieuw in vergelijking met de eerste editie is dat men nu projecten kan indienen in twee verschillende categorieën: industriële gebouwen en schoolgebouwen.

De wedstrijd dankt zijn naam aan de beurs INDUSTRIE- & PROJECTBOUW of kortweg IPB die zal plaatsvinden in Antwerp Expo op 24 en 25 november. Het is op deze vakbeurs van beursorganisator easyFairs dat de prijzen zullen uitgereikt worden.

De IPB Challenge is een organisatie van easyFairs en Redactiebureau Palindroom in samenwerking met de architectenorganisaties BVA en NAV, de website www.vlaamsearchitectuur.be en Assiver, specialist in verzekeringspolissen voor architecten.

Industriebouw en scholenbouw

Net als bij de eerste editie van 2007 worden er prijzen uitgereikt voor industriële en logistieke projecten. Hiervoor komen alle industriële projecten in aanmerking die voor minstens vijftig procent gebruikt worden voor opslag en/of productie en die in 2008, 2009 of 2010 in gebruik genomen werden.

Daarnaast gaat de wedstrijd deze keer ook op zoek naar innovatieve schoolprojecten. Hiervoor komen zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in aanmerking. Ook hier geldt de voorwaarde dat het gebouw de laatste drie jaar in gebruik moet genomen zijn.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant