Architectuur

Wedstrijd voor het meest innovatieve industriële gebouw

In het kader van haar thema, lanceert de vakbeurs easyFairs® INDUSTRIE- & PROJECTBOUW dit jaar de easyFairs® IPB Challenge, een wedstrijd voor het meest innovatieve industriële gebouw. Het bouwproject dat het meest opvalt door zijn vernieuwende architectuur, de toepassing van de principes van duurzaam en energiezuinig bouwen of door het gebruik van innovatieve oplossingen valt op 21 november 2007 in de prijzen.

De easyFairs® IPB Challenge
De wedstrijd richt zich specifiek naar de ontwerpers, aannemers en bouwheren van industriële gebouwen die voor minstens vijftig procent gebruikt worden voor opslag en/of productie. Elk gebouw dat in de loop van de laatste drie jaar in gebruik werd genomen, komt in aanmerking. In principe wordt de prijs toegekend aan de indiener.

De jury
Omdat verschillende aspecten belicht zullen worden bij het kiezen van de wedstrijdfinalisten, werd de jury samengesteld met een 8-tal partners: de Confederatie Bouw, de Bond van Vlaamse Architecten (BVA), de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs, Engineering- en Consultancybureaus (ORI), het Centrum Duurzaam Bouwen, Rik Neven (bouwjournalist van redactiebureau Palindroom) en enkele onafhankelijke architecten (van wie de naam binnenkort bekend gemaakt zal worden). Deze vertegenwoordigen elk een andere invalshoek bij de beoordeling.

Vijf finalisten
Eind augustus selecteert deze jury vijf finalisten uit de inzendingen, die alle voorgesteld zullen worden tijdens easyFairs® INDUSTRIE- & PROJECTBOUW op 20 en 21 november 2007 in Antwerp expo. Iedereen die de beurs bezoekt, krijgt de kans om een stem uit te brengen op het project van haar of zijn keuze. De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 november, voor het einde van de beurs.

De winnaar
De ontwerper(s), aannemer of bouwheer die het grootste aantal stemmen behaalde met het project dat z/hij indiende, krijgt een cheque ter waarde van €2.500. Deze wordt uitgereikt op donderdag 21 november 2007 in Antwerp expo, net voor het einde van de beurs.