Nieuwbouw

Werken gestart aan nieuw stadsdeel Turnova in Turnhout

Burgemeester van Turnhout Eric Vos en Mathé Heeren van projectontwikkelaar Heeren Group hebben op maandag 4 mei de eerste spade in de grond gestoken voor Turnova. Achter de schermen is de afgelopen 10 jaar hard doorgewerkt aan dit nieuwe stadsdeel. Het stadsbestuur en Heeren Group zijn dan ook blij dat de bouwwerken officieel starten. Na jaren van overleg, studies en ontwerpen gaat de bouw van Turnova van start. Het wordt een bruisend nieuw stadsdeel met ruimte om te wonen, winkelen, werken en beleven.

Nieuw stadsdeel

Turnova is meer dan alleen appartementen. Heeren Group bouwt hier 40 winkels, een viersterrenhotel, een ondergrondse parking voor 650 auto’s en 250 appartementen.

Mathé Heeren van projectontwikkelaar Heeren Group en burgemeester Eric Vos geven op 4 mei het officiële startsein. “Nu de laatste voorbereidende sloopwerken afgerond zijn, kunnen we eindelijk starten met de échte bouwwerken”, zegt Mathé Heeren.

Ook burgemeester Vos is enthousiast. “40 jaar geleden werd dit fabrieksterrein vlak bij de Grote Markt verlaten. Vandaag kunnen we het eindelijk nieuw leven inblazen. Het is een grote stap in de gezamenlijke realisatie van het masterplan door Stad Turnhout en Heeren Group.”

Werken gestart aan nieuw stadsdeel Turnova in Turnhout

250 appartementen met terras

Verspreid over Turnova bouwt Heeren Group in totaal 250 appartementen, in diverse segmenten en prijsklassen. Mathé Heeren: “We hebben gekozen voor moderne architectuur die toch goed past bij de stijl van het beschermde monument van de vroegere Brepols-­‐drukkerij. Bovendien hebben we de architecten opdracht gegeven om alle appartementen uit te rusten met ruime terrassen. De grootste appartementen hebben een terras tot wel 50m²!” Daarnaast zorgen de grote ramen voor veel lichtinval. Opvallend is dat alle gebouwen over grote en kleine appartementen beschikken, gaande van 53m² tot meer dan 130m². “We proberen een zo divers mogelijk aanbod aan te bieden. Dat uit zich ook in de prijs. We starten al vanaf 123.860 euro. Er zijn dus appartementen voor ieders budget”, licht Mathé Heeren toe. De eerste bewoners worden eind 2017 verwacht.

Werken gestart aan nieuw stadsdeel Turnova in Turnhout

Eerste appartementen te koop

De eerste appartementen, aan de Baron Frans du Fourstraat, zijn al te koop. De verkoop loopt zeer goed. Mathé Heeren: “Sinds de lancering in januari is er al 30% van Residentie Muziek in het Academie Kwartier verkocht. Op zondag 10 mei wordt er een informatienamiddag georganiseerd van 14 tot 17 uur, waar geïnteresseerden alle informatie over de verschillende typen appartementen verkrijgen. Iedereen is welkom in de tent aan de Baron Frans du Fourstraat.”

Werken gestart aan nieuw stadsdeel Turnova in Turnhout

Kunstencampus in Turnova

Via de nieuwe Academie voor Schone Kunsten en de Academie voor Muziek, Woord en Dans, investeert Stad Turnhout 15 miljoen euro in dit nieuwe stadsdeel. Wat nu nog twee academies zijn die over een 10-­‐tal locaties verspreid liggen in de stad, wordt straks één grote kunstencampus. De ondergrondse parking en de centrale ligging in Turnova vergemakkelijken ook de bereikbaarheid van beide academies. “Eind 2017 nemen de 2 500 leerlingen van de academies hun intrek in Turnova,” blikt burgemeester Eric Vos vooruit.

Ook interessant