Welke ramen passen bij een landelijke stijl?

Bron: Bouw & Wonen
Welke ramen passen bij een landelijke stijl?
De landelijke stijl is aan een opmars bezig in Vlaanderen: zeker een lichte of lichtrode steen met ramen met kruishouten zijn erg populair. Vaak is hout een logische keuze, maar ook pvc en aluminium ramen zijn een goede optie. Ontdek hier waarom!

Houten ramen

Hout past erg mooi bij een landelijk huis en is ook een sterk en isolerend materiaal. Wil je ook bijdragen aan een ecologische wereld en wil je zeker zijn van de herkomst van het hout? Kijk dan uit naar een FSC-label. Merken zoals Emac hebben wel wat certificaten waarmee ze bewijzen dat ze in hun productieproces de milieunormen respecteren. Het nadeel aan hout is natuurlijk dat je het wel moet onderhouden. Is dit voor jou zeker geen probleem? Dan is hout een duurzame keuze waar je jaren van kan genieten. Met houten ramen creer je een natuurlijke, rustieke en charmante look voor jouw landelijke woning.

Pvc ramen

In tegenstelling tot hout, hebben pvc ramen bijna geen onderhoud nodig. Ook hebben ze veel andere voordelen zoals een hoge isolatiewaarde en zijn er erg betaalbaar. Natuurlijk zijn de klassieke witte pvc ramen misschien niet wat je in gedachten had voor je landelijke woning. Zo heb je ook andere opties om die landelijke stijl te behouden zoals matzwarte pvc ramen of ramen met een houtnerfstructuur. Het contrast tussen een landelijke inrichting en zwarte ramen, geeft een moderne look aan je landelijke woning. Wil je dus een landelijke stijl creren die betaalbaar is n makkelijk in onderhoud? Dan is pvc misschien wel iets voor jou.

Aluminium ramen

Bij aluminium ramen heb je erg veel opties om alle stijlen te realiseren. Zo kan je kiezen tussen 400 RAL-kleuren, dus daar zal wel zeker eentje tussen zitten die past bij jouw baksteen of stijl. Aluminium is duurder dan pvc, maar is het ook zeker waard. Niet alleen heb je een grote keuze aan kleuren, aluminium is ook een erg duurzaam materiaal omdat het volledig recycleerbaar is. Ook zijn aluminium ramen erg onderhoudsvriendelijk en isolerend. Voor erg grote ramen, gebruik je best aluminium omdat het een erg stevig materiaal is. Aluminium ramen geven vaak ook een wat robuustere look, wat perfect past als je kiest voor een modern landelijke stijl.

Wil je graag te weten komen wat de beste keuze is voor jouw landelijke woning? Ga dan zeker eens langs bij je lokale raamwinkel voor advies. Zo kan je de look en prijzen vergelijken en uiteindelijk de perfecte ramen kiezen voor jouw landelijke woning!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo