Welke parasol is het beste geschikt voor jouw tuin of balkon?

Bron: Bouw & Wonen
Welke parasol is het beste geschikt voor jouw tuin of balkon?
Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten en vormen tuinen en balkons. Kleine balkons, vierkante balkons, grote balkons, maar ook lange tuinen, ronde tuinen, open tuinen. Het is wel fijn dat jij dan in de zomer gewoon van jouw balkon of tuin kan genieten. Welke parasol moet je dan kopen?

In dit artikel lees jij alles over parasols en welke het beste bij jouw tuin of balkon past. Wij gaan ze allemaal bespreken waardoor je zeker weten plezier hebt van jouw tuin of balkon gedurende de hete zomer.

Soorten parasols

Vandaag de dag zijn er heel veel verschillende soorten van hetzelfde product. Zo ook parasols. Je hebt zoveel verschillende soorten en groottes parasols dat het nog lastig is om een goede te vinden. Welke parasols zijn er nu zoal?

Naast ronde, vierkante en rechthoekige parasols heb je ook heel veel verschillende manieren om jouw parasol neer te zetten, of op te hangen. Zo heb je een stokparasol, zweefparasol en muurparasol. Ik zal alles makkelijk voor jou op een rijtje zetten zodat jij de beste keus kan maken voor jouw tuin of balkon.

Stokparasol

Een stokparasol is de ouderwetse parasol die jij in een parasolvoet plaatst. Dit is letterlijk een rechte stok waar de parasol aan vast zit. Deze parasols zijn handig als je een parasol in het midden van een tafel wil plaatsen of als je de parasol in het midden van de zitplaats plaatst. Je kan altijd ook tips opzoeken hoe jij jouw parasol het beste kan plaatsen!

Een stokparasol heb je tegenwoordig ook met een knikmechanisme waardoor jij de parasol kan kiepen. Dit is erg handig als de zon lager staat of iets van de zijkant komt. Daarnaast zijn deze parasols er in het rond, vierkant en rechthoekig. Voor elke tuin wat dus!

Zweefparasol

Een zweefparasol is handig als jij een zit plek hebt die niet heel groot is en om de hoek ligt. Deze parasol zet je aan de zijkant en komt via een boog boven de zitplek uit. Super handig als jij de parasol niet in het midden kwijt kan.

Ook deze parasols kan jij kiepen bij bepaalde types. Zo kan je zelfs bij laagstaande zon genieten van de tuin. Het is wel aan te raden om de parasol vast te maken aan een paal of boom zodat hij niet weg draait bij wind.

Muurparasol

Deze parasol is perfect voor een kleiner balkon. Deze bevestig jij namelijk gemakkelijk aan de muur waarna hij over de zitplek buigt. Zo staat de voet niet in de weg en heb je alle plek om te zitten en te lopen. Dit is zeker dus een aanrader voor kleine balkons.

Tevens zijn deze parasols te kiepen mocht dat nodig zijn. Zorg wel voor een stevige muur en een goed mechanisme om te zorgen dat hij echt schaduw biedt bij felle zon. Heb jij nou interesse in 1 van deze parasols? Dan weet je nu precies waar je op kan letten!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo