Binnenafwerking

Welk type deur past bij jou?

Welk type deur past bij jou?
Renoveren of bouwen? Ga niet halsoverkop aan de slag, maar denk eerst goed na over het beoogde eindresultaat. Als iedere ruimte perfect moet zijn, dan moet ook ieder element in de ruimte perfect zijn. Een onderschatte, maar niet te missen factor in het plaatje zijn de binnendeuren. Voor een geslaagde harmonie tussen uw interieur en de binnendeuren is een doordachte keuze en afwerking op maat vereist. Het zijn tenslotte de binnendeuren die de dynamiek tussen de leefruimtes creëren.

Wanneer de ene ruimte naadloos in de andere moet overgaan, dan zijn pivoterende deuren een meer dan geschikte oplossing. De drie klassieke scharnieren worden hier vervangen door 2 pivots, bovenaan en onderaan in het deurblad. Het centrale draaipunt in de vloer en het plafond biedt een aantal grote voordelen. Het formaat én de draaicirkel van de deur is vrij te kiezen, wat een enorme flexibiliteit geeft. Daarnaast staan de stabiliteit en de grote draagkracht van dit type deurbuiten kijf.

D’Hondt Interieur biedt een ruim arsenaal aan van binnendeuren, waaronder pivoterende en onzichtbare deuren. Voor een uitgebreid overzicht van het gamma en een gratis inspiratiegids kan je hier klikken.

Ook bij onzichtbare deuren zijn de scharnieren verborgen, waardoor de deur volledig opgaat in het interieur. Bij een open deurstand blijft de schieter van het slot in het deurblad. Via een magnetisch systeem, sluit de deur zichzelf wanneer deze dichtgedaan wordt. Techniek en stijl gaan hier hand in hand.

Welk type deur past bij jou?

In de kleinere ruimtes of de ruimtes met een smalle doorgang is het aangeraden om plaatsbesparend te werken. De klassieke schuifdeur blijft in dit geval een aanrader. Via een rail verplaatst de deur zich langs de muur, zonder veel plaats in te nemen. Kinderen zijn er gek op, want een te hoge klink is voor het geen obstakel meer.

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden om van je deur een meesterwerk te maken!

Voor wie geen onderrail op de vloer wil, is een hangende deur aanbevolen. Dit soort schuifdeuren wordt voorzien van twee kleine wieltjes die op de rails rijden, waardoor het geheel hangt op de rail. Zelfs bij schuifdeuren van een groot formaat, wordt zo een stabiele en lichte deur behouden.

Welk type deur past bij jou?

Wie houdt van een industriële look in een strakke woning of zijn landelijke cottage wat extra charme wil geven, is dadelijk verliefd op smeedijzeren ramen en deuren. De combinatie van het robuuste harde staal en het sierlijke glas creëert een knappe look een feel die in vrijwel elke stijl past. De glaspartij is bovendien uitermate veilig én zorgt voor heel wat natuurlijk licht in de woning.

Wie van de stevige, landelijke sfeer houdt in huis, kan ook kiezen voor een planchetten deur. De natuurlijke toets wordt gecreëerd door de ruwheid van het hout. Er is keuze tussen effen deuren, maar ook horizontale of verticale belijning is mogelijk.

Meer interieurtrends en gratis brochure? Klik hier!

Welk type deur past bij jou?

Ook interessant