Kamerhoge voordeuren met moderne en stijlvolle look

12 november 2015 Bron: Two cents
Kamerhoge voordeuren met moderne en stijlvolle look
Wie in een moderne nieuwbouw binnenstapt komt veelal meteen terecht in een open, goed verlichte en transparante ruimte. Het design van kamerhoge voordeuren, die een hoogte tot 3 meter kunnen bereiken, speelt in op deze trend Ún draagt bij aan een moderne look. Bij heel wat bouwheren is de vraag naar een dergelijk type deuren dan ook steeds groter. Met de nieuwe ThermoSafe en ThermoCarbon deuren beantwoordt H÷rmann perfect aan hun vraag.

H÷rmann verliest het esthetisch aspect nooit uit het oog. Het vleugeloverdekkende deurblad van de deuren zorgt voor een stijlvol, strak en egaal geheel. In tegenstelling tot vele klassieke deuren zorgt het vleugelprofiel dus niet voor een minder fraai ogend effect.

De voordeuren zijn in complete harmonie met de bestaande binnendeuren. Aan de buitenkant zorgen de strakke lijnen van de deuren voor een groter ruimtegevoel. Designs met 3D-effect verlenen het geheel een extra moderne touch.

H÷rmann aluminium voordeuren

Dit gevoel wordt zowel aan de binnen-als buitenkant duidelijk nog versterkt bij kamerhoge voordeuren. De H÷rmann aluminium voordeuren zijn nu beschikbaar met hoogtes tot 2,5 of zelfs 3 meter.

Uiteraard is bij een voordeur niet alleen het uitzicht van belang, maar ook de performantie op het vlak van veiligheid en energiewaarden. ThermoSafe en ThermoCarbon voordeuren halen uitstekende thermische isolatiewaarden. Met een UD-waarde tot 0.8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe binnendeur aan de eisen die aan lage-energiewoningen worden gesteld. De ThermoCarbon voordeur met deurblad van 100 milimeter is tot op vandaag de enige aluminium deur op de markt die een UD-waarde haalt tot 0.47 W/(m2∙K).

Ook op het gebied van de veiligheid verlegt H÷rmann grenzen. In hoogwaardige gebouwen wordt het gebruik van materiaal met veiligheidsklasse (RC) aangeraden. H÷rmann deuren kunnen echter veel hogere waarden bereiken. Het ThermoSafe model kan tot weerstandsklasse RC 3 worden uitgerust, de ThermoCarbon deur zelfs tot klasse RC 4. Dit betekent concreet dat de deur kan weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van ervaren criminelen met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor.

H÷rmann speelt eveneens attent in op de trend van de digitalisering. Door middel van de nieuwe BiSecur app en andere H÷rmann radio-accessoires kan men voordeuren via radio of internet besturen van eender waar ter wereld. Dankzij het automatische slot en de verscholen deuraandrijving ECturn Inside (beschikbaar vanaf de zomer) is het niet alleen mogelijk om op te vragen of de deur open dan wel gesloten is, maar ook om die vanop afstand te openen of te sluiten. Doordat de aandrijving aan de binnenkant is ge´nstalleerd, wordt het visuele uitzicht van de deur niet verstoord.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo