Beveiliging

Betere beveiliging met aluminium deur

Trends in de hedendaagse nieuwbouw geven aan dat steeds meer de voorkeur wordt gegeven aan royale, lichte en transparante entrees, voorzien van strak vormgegeven voordeuren die reiken tot aan het plafond. Ze geven dankzij hun moderne design de entree een stijlvolle, statige uitstraling.

Met de introductie van de aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon bood Hörmann al een passend antwoord op de vraag vanuit de markt, met name planners en opdrachtgevers in de bouw, naar entrees met een modernere uitstraling. In tegenstelling tot deuren met lelijk opgezette vleugelprofielen, liggen de profielen bij deze voordeuren binnenin en daarmee zijn de deurbladen vleugeloverdekkend en dus volledig vlak. Hierdoor harmoniëren de voordeuren in de woning beter met de binnendeuren en aan de buitenkant zorgt de vleugeloverdekkende constructie voor een royaal aanzicht.

Nóg royaler wordt de entree, zowel binnen als buiten, door toepassing van de nieuwe ruimtehoge aluminium voordeuren die Hörmann onlangs op de markt bracht: de ThermoSafe en de ThermoCarbon zijn nu namelijk verkrijgbaar tot een hoogte van respectievelijk 2,5 en 3 meter. Designs in een 3D-effect maken het moderne uiterlijk van de entree compleet.

Betere beveiliging met aluminium deur.
De aluminium voordeur ThermoCarbon van Hörmann bereikt door een glasvezel-carbon-composietprofiel een UD-waarde van maximaal 0,47 W/(m2.K) en een RC 4-uitrusting. Het model is nu ook verkrijgbaar in een hoogte van maximaal 3 meter.

Optimale isolatie, maximale veiligheid

Bij voordeuren gaat het natuurlijk niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de inhoud. ThermoSafe en ThermoCarbon voordeuren bereiken bijvoorbeeld uitstekende warmte-isolatiewaarden: met een UD-waarde tot wel 0,8 W/(m2.K) voldoet de ThermoSafe voordeur aan het nieuwe energiebesparingsbesluit. De ThermoCarbon voordeur met zijn 100 millimeter dikke deurblad doet daar nog een schepje bovenop en haalt als tot nog toe enige aluminium voordeur een UD-waarde van maximaal 0,47 W/(m2.K).

Ook aan veiligheid van voordeuren worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. In hoogwaardige gebouwen is een veiligheidsuitrusting volgens Resistance Classes (RC) aan te raden. Het model ThermoSafe kan worden verstevigd tot een zogeheten RC 3 waarde en voldoet hiermee aan de Europese veiligheidsstandaard EN-1627. De ThermoCarbon deur kan zelfs tot een RC 4 waarde worden verstevigd. Daarmee zijn deze deuren prima bestand tegen een inbraakpoging met professionele gereedschappen. Tests hebben uitgewezen dat een boormachine er al gauw tien minuten over doet om zo’n deur te doorboren.

Voordeuren 2.0

De huidige voordeuren van Hörmann zijn niet alleen modern, veilig en functioneel, maar ook uitermate slim. Met de nieuwe BiSecur-app en extra Hörmann-radiotoebehoren kunnen de voordeuren wereldwijd en draadloos via internet worden gecontroleerd en bediend. Met het automatische slot en de, vanaf deze zomer leverbare, verborgen liggende deuraandrijving ECturn Inside kan op afstand worden opgevraagd in welke toestand de voordeur zich bevindt (vergrendeld/niet vergrendeld). Tevens kan de deur er automatisch mee worden geopend en gesloten. Door de inliggende deuraandrijving blijft het uiterlijk van de voordeur volledig intact. Modern blijft modern.

Ook interessant