Een nieuwe standaard voor de warmte-isolatie van voordeuren

21 mei 2014 Bron: Hörmann
Met het oog op de stijgende energiekosten speelt de U-waarde van een voordeur in renovatie en nieuwbouw een steeds doorslaggevendere rol. Met de nieuwe ThermoCarbon-voordeur speelt Hörmann hier perfect op in. Volgens de fabrikant is dit de enige aluminium voordeur op de markt die een U-waarde van maximaal 0,47 W/mK haalt. Deze voordeur is daardoor ideaal voor passief-, lage- en plusenergiewoningen die meer energie produceren dan ze nodig hebben. Het bewijs: de eis van 0,8 W/mÇK die wordt gesteld aan voordeuren van passiefhuizen, wordt bij de ThermoCarbon bijna met het dubbele overtroffen.

De nieuwe recordwaarde van de warmtecoëfficiënt wordt wordt behaald dankzij een 100 mm dik aluminium deurblad met PU-hardschuimvulling en een binnenliggend vleugelprofiel. En toch is de bediening van de deur niet zwaarder dan bij gewone deuren. Aluminium en carbon zorgen voor een maximale warmte-isolatie en stijfheid bij een laag gewicht. Het met carbon verstevigde glasvezelvleugelprofiel en een 111 mm dik aluminium kozijn zorgen voor een optimale thermische scheiding. Andere kenmerken zijn een drievoudig afdichtingsniveau en een viervoudige beglazing met thermische isolatie.

de aluminium voordeur ThermoCarbon van Hörmann

Ook qua veiligheidsuitrusting kan Hörmann met de ThermoCarbon voordeur het een en ander bieden: een standaard negenvoudige vergrendeling en ultraveilige, verborgen scharnieren hebben een remmend effect bij inbraakpogingen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo