Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   10 juli 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 10 juli is het eerst zwaarbewolkt tot zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 21 graden in het uiterste zuiden van het land. De wind waait matig en ruimt van west tot zuidwest naar noordnoordwest. Aan zee waait er al van 's ochtends een vrij krachtige noordelijke wind die in de loop van de dag in kracht afneemt.

Vanavond vallen er nog enkele lokale buien ten zuiden van Samber en Maas terwijl elders de opklaringen breder worden. Later vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas kan er zich in de valleien nevel of een mistbank vormen. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. De matige wind uit noordnoordwest wordt zwak uit veranderlijke richtingen.

Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het binnenland kan er een buitje vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de Ardennen is er doorgaans meer bewolking, aan zee is er meer zon. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 22 graden elders. De wind is zwak tot matig uit noordwest.

Zondag is het rustig, droog en meestal zonnig met maxima tussen 17 en 20 graden in de Ardennen en tussen 20 en 23 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot soms matig uit noord tot noordoost.

Maandag is het droog en (vrij) zonnig met vrij veel sluierbewolking. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Dinsdag trekt een zone met vochtige en onstabiele lucht over onze streken. Het wordt bewolkt met soms buien. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest en later ruimend naar noordwest.

Woensdag blijft het licht wisselvallig met bewolkte perioden en kans op wat regen of een bui. Maxima tussen 19 en 23 graden bij een matige zuidwestenwind.

Donderdag is er doorgaans veel bewolking en kan er nu en dan wat regen of een bui vallen. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden bij een strakke zuidwestelijke wind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo