Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   26 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 26 september wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. In de Hoge Ardennen belemmeren lage wolken soms het zicht. Het is vrij zacht met maxima van 14 graden in de Ardennen tot 19 graden in Vlaanderen. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee wordt de wind vrij krachtig met pieken tot 60 km/u.

Volgende nacht trekt een regenzone vanaf de kust door ons land. In het centrum en in de Ardennen kan er daarbij vrij veel neerslag vallen. Ten zuiden van Samber en Maas is het zicht soms beperkt. In de loop van de nacht wordt het eerst droger over het westen en later ook in het centrum, met stilaan ook enkele opklaringen. De minima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 12 en 14 graden elders. De zuidwestenwind is meestal matig.

In de loop van vrijdagochtend verlaat een storing, met nog lichte regen in de Ardennen, ons land via het oosten. Elders is het eerst overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In de namiddag wordt het wisselvalliger met enkele buien, maar minder dan de voorgaande dagen. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Vanaf het zuidwesten krijgen we buien. 's Avonds is het opnieuw droog. We halen maxima van 13 graden in Hoog-BelgiŽ tot 18 graden in Vlaanderen. Het waait stevig met een vrij krachtige tot aan de kust mogelijk een krachtige zuidwestenwind. Rukwinden van 50 tot 70 km/u zijn mogelijk.

Zondag begint de dag droog met nog enkele opklaringen, maar vanaf het westen wordt het snel zwaarbewolkt met vooral in de namiddag regen en buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De matige zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot lokaal krachtig met rukwinden rond 70 km/u. 's Avonds ruimt de wind naar west tot noordwest en dan wordt hij aan de kust mogelijk zeer krachtig.

Maandag is het nog licht wisselvallig met enkele buien, maar ook vaak droge momenten. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. De wind is matig uit westelijke richtingen.

Dinsdag zou een Atlantische storing over het land trekken met regen en buien. We krijgen maxima van 14 tot 19 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Woensdag wordt het fris en wisselvallig met enkele buien. De maxima liggen tussen 8 en 13 graden bij een overwegend matige noordwestelijke wind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo