Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 24 mei is het op de meeste plaatsen eerst nog droog met wolkenvelden en mooie zonnige perioden. In de loop van de dag zien we de stapelwolken dreigender worden en uiteindelijk produceren ze opnieuw fikse buien met onweer en kans op hagel. Op sommige plaatsen kan er weer veel neerslag vallen met gevaar voor wateroverlast. De temperaturen stijgen tot rond 19 graden in Hoog-BelgiŽ, tot rond 20 graden aan zee en tot tussen 23 en 25 graden in het binnenland. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit oostnoordoost, ruimend naar oost tot zuidoost.

Vanavond zijn er nog steeds felle onweersbuien, maar geleidelijk neemt de buienactiviteit af en wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Later in de nacht kan er nevel, mist en/of lage bewolking ontstaan. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De wind waait zwak uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. In de loop van de nacht ruimt hij naar het zuiden of wordt hij veranderlijk.

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we vrijdag een mooie dag met veel zonneschijn. In de loop van de namiddag stijgt de kans op buien. Maar deze buien zijn minder actief en frequent dan de voorgaande dagen. De kans op onweer is ook eerder klein. Aan zee en in de Hoge Venen blijft het kwik steken in de buurt van 22 graden. Elders stijgt het naar waarden tussen 24 en 27 graden. De wind waait zwak uit de zuidelijke sector en later uit veranderlijke richting. Aan zee steekt in de loop van de dag een matige zeebries op.

Tijdens het weekend krijgen we mooi weer met veel zon en temperaturen die op veel plaatsen voorbij 25 graden gaan. 's Avonds is een lokaal warmte-onweer niet uitgesloten. Aan zee zorgt een zeebries voor wat verkoeling.

Tijdens de eerste helft van volgende week blijft het zomers warm met meer dan 25 graden in het centrum, maar we moeten opnieuw elke dag rekening houden met buien en onweders.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo