Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   8 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 8 mei krijgen we opnieuw zomers en zonnig weer, met in de namiddag toch enkele stapelwolken. De maxima stijgen op veel plaatsen tot 27 graden. Aan de kust en in de Ardennen halen we zo'n 22 graden. Er waait meestal een zwakke wind uit oostzuidoost. Aan zee steekt een zeebries op.
Vanavond en vannacht blijft het droog met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Minima tussen 8 en 13 graden. De wind is zwak uit oostelijke richtingen of uit veranderlijke richtingen. Aan zee en in het westen uit noord tot noordwest.

Woensdag begint de dag zonnig met in het midden van het land weliswaar wat wolkenvelden. In de loop van de dag vormen er zich in het binnenland buien die hier en daar kunnen uitgroeien tot een onweer. In het noordwesten blijft het droog en zonnig. De maxima liggen tussen 15 graden aan zee tot 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke of noordwestelijke richtingen.

Donderdag is het eerst wisselend bewolkt en kan er wat regen of een buitje vallen. In de loop van de dag klaart het uit vanaf het westen, in de Ardennen pas in de loop van de avond. Het wordt gevoelig koeler met maxima van 13 graden in Hoog-BelgiŽ en 16 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.

Vrijdag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. De maxima liggen tussen 15 graden in Hoog-BelgiŽ en 18 of 19 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en vormen zich in de loop van de dag enkele buien, vooral dan in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 13 graden op het strand en 21 graden in de Kempen. De matige wind uit zuid tot zuidoost draait naar westelijke richtingen.

Zondag wordt het wisselvallig en fris met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke tot matige veranderlijke wind.

Maandag lijkt ook nog wisselvallig te zijn met buien. Het wordt dan niet warmer dan 17 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo