Bouwmaterialen

Wat zijn de voordelen van betonplex?

Wat zijn de voordelen van betonplex?
Betonplex is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de bouw. De meeste mensen weten wel dat het om een multiplex plaat gaat, maar wat is er nu bijzonder aan een betonplex plaat? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Naam

We zullen beginnen bij het begin en verklaren waar de naam betonplex vandaan komt. De benaming komt voort uit de toepassing van de platen. Deze platen worden voornamelijk gebruikt voor de bekisting wanneer men beton gaat storten. Het beton zal er niet aan hechten door de gladde epoxy coating, zodat de platen weer makkelijk terug te verwijderen zijn wanneer het beton uitgehard is. Zo kunnen de platen meermaals gebruikt worden. Bovendien kan betonplex goed tegen vocht omdat het watervast verlijmd is.

Gebruik

Er zijn ook andere toepassingen mogelijk voor betonplex. Als je bedenkt dat het watervast is en een glad oppervlak heeft, is het voor de hand liggend dat het meerdere toepassingen heeft. Vooral buitenshuis vind je het materiaal veel terug. Bijvoorbeeld voor speeltuigen, de bodem- of zijplaten van aanhangwagens, dierenhokken of opslagplaatsen. Betonplex is ook sterk en kan redelijk wat gewicht dragen, waardoor het nog meer geschikt is voor bijvoorbeeld de bodem van een aanhangwagen. Voor meer informatie kan u terecht bij de IntriPlex.

Verschillende soorten

Betonplex is voorhanden in verschillende kleuren, diktes en formaten. Het is zelfs mogelijk om een antislip uitvoering te bestellen. Deze is uiteraard niet meer geschikt voor het storten van beton, maar kan gebruikt worden als vloer of op steigers. Zo voorkom je uitglijden en valpartijen. Ongelukken kan je op een steiger natuurlijk missen als kiespijn.
Hoe lang gaat een betonplex plaat mee? Dit is uiteraard afhankelijk van het materiaal. Er zijn namelijk platen op basis van berk, populier, hardhout of eventueel samengestelde fineer. De prijs is afhankelijk van het materiaal. Berk is duurder, maar ook veel sterker. Chinees populieren platen zijn het goedkoopst en ook het populairst. Ze zullen echter ook het snelst aan vervanging toe zijn.

Om een goede keuze te maken, kunt u zich best maar eerst goed laten informeren bij een hout groothandel.

Ook interessant