Interieur

Wat is belangrijk in een moderne gamekamer?

Wat is belangrijk in een moderne gamekamer?
De gamekamer, sinds de jaren negentig een standaardruimte in vele woningen, is door de jaren heen grondig veranderd. Net zoals de videogames gemoderniseerd zijn, zijn ook de behoeften van de gamer gewijzigd. De vele uren aan de console vragen aangepaste verlichting en een comfortabele gamestoel. Gameden we vroeger nog vaak in de huiskamer of een ingericht hoekje niet te ver van de router, dan kunnen gamerooms tegenwoordig bijna studio’s zijn, ingericht op zolder, in de kelder of in de garage. En dan is de internetconnectie het belangrijkste. Want je kan nog de mooiste gamekamer hebben, als je er niet goed kan gamen, is ze niets waard.

Een goede internetverbinding is essentieel

Welk online spel je ook speelt een goede internetverbinding is noodzakelijk in een gameroom. Of je nu een virtuele voetbalwedstrijd speelt tegen een tegenstander aan de andere kant van de wereld of alles op nummer 22 inzet bij een spelletje roulette in het casino, een plotse onderbreking van je internetconnectie kan zware gevolgen hebben, zeker als je geld hebt ingezet. Wie een gamekamer op zolder of op een andere plek ver van de router inricht, trekt best de stroom- of netwerkkabel door naar die ruimte en maakt daar een wifi hotspot. Zo verzwakt het signaal niet.

Een comfortabele gamestoel

Een gamestoel onderscheidt zich al van een gewone bureaustoel door zijn design. Gamestoelen zien eruit alsof ze in een rallywagen thuishoren. Wat belangrijker is dan het design is de verstelbaarheid van de stoel. Aangezien gamers er vaak uren in doorbrengen moet de stoel de rug goed ondersteunen. Hij moet op de juiste hoogte staan, net als de armleuningen. Je kan de bureaustoel omvormen tot een racing cockpit door ze vast te klikken aan een racing platform. Zo lijkt het alsof je echt in een racewagen zit. De full racing cockpits zijn bestemd om alle soorten racegames te spelen. Je stuur verander je in een handomdraai in een flight stick.

Let op de verlichting

Overdag is daglicht voldoende als er natuurlijk genoeg licht binnenvalt in de gamekamer. Grote ramen zijn dus beter dan kleine maar op zolder of in een kelder heb je die niet altijd. Ook moet je ervoor zorgen dat het zonlicht niet in het scherm reflecteert. Dat is vermoeiend voor je ogen en vertroebelt het beeld. Daglicht dat van de zijkant binnenvalt is ideaal. ’s Avonds of in donker ruimtes wordt kunstlicht gebruikt. Blits zijn gekleurde LED strips achter je schermen. LED strips alleen is echter niet voldoende. Gebruik ook bijvoorbeeld een wandlamp als bijkomende lichtbron.

Hang je schermen op met een monitorbeugel

Gamers gebruiken minstens twee schermen, sommigen hebben er wel vier. Het geeft de ruimte een propere en hippe look als je de monitoren ophangt. Je kan beginnen boren in de wand maar als je dat niet wil is een monitorbeugel een ideaal alternatief. Die schroef je vast aan het bureau. Eens dat gedaan kan je de schermen boven of naast elkaar hangen.

Nog even de juiste decoratie bij elkaar zoeken en je gamekamer is helemaal klaar!

Ook interessant