Badkamers

Wasmeubeloplossingen vullen innovatief inrichtingssysteem aan

Op de ISH 2013 in Frankfurt presenteerde Emco Bad een breed aanbod aan wastafels alsook aan wastafelbladen en planchets voor de badkamermarkt. Met de nieuwe producten vindt er een consequente verdere ontwikkeling plaats van de wasmeubeloplossingen binnen het programma, die extra mogelijkheden biedt bij de individuele, zowel esthetisch als functioneel optimaal op elkaar afgestemde vormgeving van kwalitatief hoogwaardige privé- en projectbadkamers. Op die manier vormen de nieuwe, vrij hangende wasmeubels zowel wat betreft hun toepassing als wat betreft de kleur- en materiaalkeuze een ideale aanvulling op de veelzijdige module-eenheden en lichtspiegelkasten van het exclusieve inrichtingssysteem Asis. Tot het aanbod behoort een volledige wastafeloplossing met geïntegreerde wastafel, een met veel moderne opzetwastafels van toonaangevende fabrikanten combineerbaar wastafelblad alsook een zowel afzonderlijk als in combinatie met de wastafelvarianten aan te brengen planchet. De drie uitvoeringen zijn bovendien leverbaar in telkens drie verschillende kleuren en breedten alsook naar keuze met schuiflade of frontpaneel. Daarmee komt de fabrikant uit Lingen met een brede keuze aan wasmeubeloplossingen die voor nagenoeg alle eisen veel speelruimte bij de vormgeving bieden.

De breedten van de wasmeubelconsoles zijn met 815, 1.015 alsook 1.215 mm speciaal afgestemd op de afmetingen van de eveneens tot het inrichtingssysteem behorende en reeds met talrijke designprijzen onderscheiden LED-lichtspiegelkasten 'Prestige'. Verdere componenten die onmiskenbaar tot het systeem behoren, worden gevormd door de uit hoogwaardig gehard veiligheidsglas vervaardigde voor- en zijfronten van de console. Hier corresponderen de drie beschikbare kleurtonen optiwhite, zwart en glas-groen met de oppervlakken van de glasfronten van de talrijke module-eenheden van het programma. Extra bergruimte, vooral voor kleine benodigdheden, biedt een in de console ondergebrachte, royaal bemeten uitschuifbare lade. Alternatief zijn alle wasmeubeloplossingen beschikbaar met een functiegericht frontpaneel. In de 815 mm brede uitvoering beschikt deze over een handdoekhouder in de vorm van een ovale uitsparing, terwijl de 1.015 en 1.215 mm brede consoles bovendien beschikken over een aan de achterzijde aangebrachte houder voor een in de handel gebruikelijke tissuebox alsook over een passende dispenseropening.De complete wastafeloplossing bestaat in de 815 mm brede variant uit een cirkelvormige en in de 1.015 en 1.215 mm brede uitvoering uit een ovale wastafel en een 15 mm dikke aflegruimte uit hoogwaardig, wit gegoten mineraalhars. Het design vormt hier met de ronde vorm en de vloeiende overgangen een bewust, maar tegelijkertijd zacht contrast met de heldere en rechtlijnige vormgeving van de modules en lichtspiegelkasten van het inrichtingssysteem. Zowel de wastafelbladen voor opzetwastafels als de planchets bestaan daarentegen uit een 12 mm dikke en tevens in de drie kleurtonen optiwhite, zwart en glas-groen verkrijgbare plaat van gehard veiligheidsglas, die wordt kenmerkt door een bijzonder hoge stoot- en slagvastheid. Dit geldt ook voor het 6 mm dikke front- en zijglas. Voor een verdere verhoging van de individuele vormgevingsvrijheid biedt de fabrikant uit Lingen zijn wastafels en wastafelbladen ook aan met een geprefabriceerd kraangat.

De statische basis van de vrij hangende wasmeubelconsoles wordt gevormd door een stabiele constructie uit aluminium en staal. De dragende elementen worden voor een snelle en eenvoudige montage slechts via een viervoudige schroefverbinding aan de wand bevestigd en stevig verbonden met de console. Daarna volgt het aanbrengen van de glazen voor- en zijfronten met behulp van metrische schroeven. Tot slot hoeven alleen nog de bijbehorende aflegruimten te worden geplaatst en vastgemaakt.