Energie

Wanneer heeft een woning de juiste kwalificaties voor een zonnepaneel?

Wanneer heeft een woning de juiste kwalificaties voor een zonnepaneel?
Mijn dak ligt niet op het zuiden. Ik heb een plat dak. Mijn dak is niet zo groot. Het duurt te lang om de kosten terug te verdienen. Het vergt te veel onderhoud. Dit zijn slechts enkele argumenten die mensen gebruiken om geen zonnepanelen op hun dak te installeren. En dat is jammer, want er is veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Ook als je dak niet pal op het zuiden ligt kun je profijt hebben van zonnepanelen. En vergeet niet dat een schuin dak twee kanten heeft. Als de ene kant veel ochtendzon pakt en de andere kant vooral middagzon is het een goed idee om op beide zijden zonnepanelen te plaatsen. Dus ook als je dak meer richting oosten of westen ligt zijn zonnepanelen een rendabele optie om energie te winnen. Alleen een dak dat pal op het noorden ligt is niet geschikt. Op een plat dak kunnen zonnepanelen kunstmatig schuin worden gezet om meer zonlicht te vangen en zelfs een kleiner dak tot 10 vierkante meter heeft genoeg ruimte voor enkele panelen. Dan de kosten, het is waar dat zonnepanelen kopen aardig in de papieren loopt. Gelukkig is zonnepanelen huren een mogelijkheid. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand aan huur en begin je direct met energie besparen. Het onderhoud en de eventuele reparaties zijn dan ook voor de verhuurder. En bij de meeste verhuurders van zonnepanelen is het mogelijk om ze na de huurperiode over te nemen tegen hele gunstige voorwaarden.

Zonnepanelen zien er goed uit

Nog een misverstand is om te denken dat zonnepanelen lelijk staan op een dak. Door de populariteit en technologische ontwikkelingen zijn er tegenwoordig zonnepanelen die esthetisch hun werk doen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een systeem dat volledig geïntegreerd is in de dakbedekking. Maar ook losse panelen op een bestaand dak zijn heel modern vormgegeven en kunnen strak langs dakramen en schoorstenen gemonteerd worden.

Huren en besparen

Zonnepanelen huren is dus een serieuze optie als je niet diep in de buidel wilt tasten om zonnepanelen te kopen. Over het algemeen duurt een huurperiode 10 jaar, maar je kunt ook kiezen voor een looptijd van 15 of zelfs 20 jaar. Het is belangrijk om de verschillende aanbieders en hun voorwaarden met elkaar te vergelijken. Kijk goed of het maandbedrag gedurende de gehele huurperiode vaststaat, je wil niet elk jaar geconfronteerd worden met een huurverhoging. Kijk ook welke regeling wordt aangeboden om na de huurperiode de zonnepanelen over te nemen. Neem hierbij de nieuwprijs, al betaalde huur en kosten voor afschrijving mee in je berekening.

Ook interessant