Energie

Opgewekte energie slim gebruiken en zo energie besparen?

Opgewekte energie slim gebruiken en zo energie besparen?
Na de afschaffing van de terugdraaiende teller is het belangrijk om zoveel mogelijk opgewekte energie onmiddellijk te verbruiken. Zo haal je het maximum uit je zonnepanelen. Waar dit bij anderen nog manueel dient te gebeuren, zorgt de slimme vriend van Loxone hier helemaal automatisch voor. Je hoeft dus niet steeds de opbrengst van jouw zonnepanelen in de gaten te houden om op dat moment apparaten handmatig in te schakelen.

Loxone - Opgewekte energie slim gebruiken en zo energie besparen
Dit gebeurt allemaal dankzij de slimme oplossing van Loxone. Die zorgt voortdurend voor een optimaal beheer van jouw opgewekte energie. Concreet betekent dit dat wanneer er meer energie wordt opgewekt dan dat er verbruikt wordt, automatisch bepaalde verbruikers worden ingeschakeld. Op die manier gaat de opgewekte energie niet verloren, maar wordt deze uit zichzelf ingezet om bv. jouw elektrische wagen of fiets op te laden, jouw warmtepomp in te schakelen zodat je ’s avonds lekker warm water hebt, jouw wasmachine op te zetten … Jij kiest bovendien zelf de voorrangsregels bij een stroomoverschot. Dus jij bepaalt welke toestellen er eerst dienen ingeschakeld te worden.

Loxone - Opgewekte energie slim gebruiken en zo energie besparen
Een andere oplossing is uiteraard de koppeling van een thuisbatterij aan het Loxone systeem. Zo kan je steeds je opgewekte energie, die je niet meteen gebruikt, opslaan voor een later tijdstip. De opslag van deze overtollige energie gebeurt uiteraard opnieuw automatisch dankzij jouw slimme vriend. Een ander pluspunt aan een thuisbatterij is dat je bovendien een back-up hebt wanneer de stroom eens zou uitvallen.

Graag meer ontdekken over de slimme huisvriend? Neem dan zeker een kijkje op de website van Loxone en ontdek de eindeloze functionaliteiten.

Ook interessant