De Verbouwing

Waarom je woning verbouwen?

Waarom je woning verbouwen?
Waarom doet een mens zoveel moeite om zijn huis helemaal te verbouwen? Is het niet eenvoudiger om gewoon een nieuw huis te bouwen? Er zijn veel factoren die je moet afwegen om een dergelijke beslissing te kunnen nemen. Als het huis waarin je woont niet meer voldoet aan de verwachtingen of hedendaagse eisen en wensen, zijn er 2 mogelijkheden, verhuizen of verbouwen. Het is nuttig de voor- en nadelen van beide zorgvuldig te overwegen.

Als je wilt verhuizen, kan je een nieuw huis bouwen of kopen. Een bouwgrond kopen en bouwen vergt veel tijd, die financieel ook soms moeilijk te overbruggen is. Bovendien zijn de bouwkavels in Vlaanderen schaars en duur. Een huis kopen geeft dan weer de moeilijkheid dat een bestaande woning meestal ook nog dingen heeft die je wilt wijzigen, waardoor er ook extra kosten zijn.

De bouwheer in ons verhaal heeft een woning met een interessante ligging zowel wat betreft locatie als oriëntatie, maar door de gewijzigde gezinssamenstelling heeft de familie nood aan een aangepaste woning. Daarom werd er geopteerd om de woning te verbouwen.

Ook interessant