Extra verbouwbudget ligt voor het grijpen

Bron: Bouw & Wonen
Extra verbouwbudget ligt voor het grijpen
De keuken, klaar voor de kopers
Wat voor jou geen waarde meer heeft, kan voor iemand anders nog heel nuttig zijn. Bij de renovatie van een woning zijn er veel dingen die je zelf niet meer kunt gebruiken, maar waar iemand anders nog wel geld voor wilt betalen. Denk bijvoorbeeld aan een radiator, badkuip, lavabo, deuren enz… Maar ook een complete keuken kun je verkopen, mits deze in goede staat is natuurlijk. Op deze manier kun je eenvoudig je verbouwbudget vergroten.

Wat doe je met je radiatoren als je overstapt op vloerverwarming? En de keuken? Als je gaat verbouwen is er van alles dat je niet meer nodig hebt. Als je de aannemer zijn werk laat doen, zal het meeste gewoon worden weggegooid. Alles wat niet in de container hoeft te verdwijnen, bespaart kosten. Het afvoeren van afval kost namelijk veel geld, dus bedenk ruim van te voren wat je zou kunnen verkopen.

Er zijn genoeg mensen die jouw tweede hands spullen willen kopen. Je kunt de spullen meestal gratis op internet plaatsen. Het is dan wel belangrijk goede foto’s te maken. Als je bijvoorbeeld een wasmachine wilt verkopen, zorg dan dat deze proper is en er geen vuile was meer op ligt als je de foto maakt.

Als je bepaalde spullen niet verkocht krijgt, kun je ze misschien weggeven. Een deur ligt misschien niet zo goed in de tweede hands markt, maar de buren of vrienden kunnen deze misschien nog goed gebruiken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo