De Verbouwing

Kun je in je huis blijven wonen tijdens een verbouwing?

Kun je in je huis blijven wonen tijdens een verbouwing?
Niet elke verbouwing is even ingrijpend. Voor onze verbouwing is de bouwheer bijvoorbeeld niet in de woning blijven wonen. Alle vertrekken in deze woning worden veranderd. Je zou de verbouwing in verschillende fases kunnen uitvoeren zodat je wel in het huis kunt blijven, maar dat maakt dat de werken vaak veel meer tijd en geld kosten.

Verbouwen is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de herrie en het vele stof brengt een verbouwing ook veel stress met zich mee. Als je niet in de woning blijft wonen, heb je minder last van stress en behoud je ook je privacy. Bij deze verbouwing heeft de bouwheer tijdig zijn biezen gepakt en heeft hij tijdelijk een ander onderkomen gehuurd. Geen onverstandige keuze, zo blijkt tijdens de start van de werken.

Bij een beperkte verbouwing kun je overwegen om in het huis te blijven wonen. Als bijvoorbeeld alleen de living of badkamer wordt verbouwd. Bij een badkamer moet je er rekening mee houden dat je gedurende de werken het comfort van een badkamer moet missen. Dat geldt overigens ook voor een keuken. Je zult dan een tijdelijke keuken moeten installeren.

Als de verbouwing in verschillende fases wordt uitgevoerd, hou dan rekening met een veel langere doorlooptijd van het project. Ook dat brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee. Het is verstandig om samen met de architect en aannemer te bespreken of je wel of beter niet in de woning kunt blijven wonen. Vergeet niet dat verhuizen ook geld kost. De vervangende woonruimte is meestal een huurwoning. Alle kosten daarvan dien je mee te nemen in de overweging of het verstandig is tijdelijk te verhuizen of niet.

Ook interessant