Inbouwkasten

Waarom een kledingkast op maat wat voor jou is

Waarom een kledingkast op maat wat voor jou is
Is jouw kledingkast na al die jaren een beetje te klein geworden voor al jouw kleding? Of ben je onlangs verhuisd en past je oude kledingkast niet bij je nieuwe slaapkamerinterieur? Dan is het misschien tijd om je kledingkast een keer te vervangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat er voor elk interieur en huishouden wel een kledingkast te vinden is. Maar wil je echt iets unieks in huis halen? Dan is een kledingkast op maat waar je naar op zoek bent!

De voordelen van een kledingkast op maat

Zelf een kledingkast op maat samenstellen brengt meer voordelen met zich mee dan je in eerste instantie zou verwachten. Sinds iedereen een eigen stijl heeft, in zowel kleding als interieur, kan het nooit zo zijn dat iedereen ‘dezelfde’ kledingkast voorgeschoteld krijgt. Hoe fijn is het dan als je niet alleen het uiterlijk en het formaat van de kast kunt aanpassen, maar ook de binnenkant?

1. Interieur kledingkast aanpassen naar kledingstijl

Het éérste grote voordeel dat een kledingkast op maat met zich meebrengt is het kunnen aanpassen van het interieur van de kast. Stel, je hebt een fulltime baan op het kantoor. Er wordt van je verwacht dat je elke dag netjes gekleed op werk komt in bijvoorbeeld een overhemd en nette broek. Deze moeten natuurlijk kreukvrij zijn. Het is dus belangrijk dat je voldoende ruimte aan hangrekken hebt. Met een kledingkast op maat kan je helemaal zelf bepalen hoeveel legplanken en hangrekken je in je kast wilt. Zo benut je je kledingkast optimaal!

2. Zelf de hoogte en breedte bepalen

Heb jij enorm veel kleding? Of slechts enkele t-shirts en jeans? Hoe groot jouw kledingcollectie ook is, door voor een kledingkast op maat te kiezen heb je volledig zelf in de hand hoe groot jouw kast wordt. Gemiddeld heeft één persoon ongeveer een kledingkast van 150-200cm breed nodig. Maar dit kan natuurlijk altijd meer of minder zijn afhankelijk van de hoeveelheid kleding die je hebt.

Tip: bedenk je van tevoren goed waar de kledingkast preciés komt te staan, zowel in de hoogte als in de breedte. Je wilt natuurlijk niet je droomkast samenstellen en in elkaar zetten, om er vervolgens achter te komen dat de kast niet past op de plek waar jij wilt. Met name bij een schuin dak doe je er goed aan om exact de beschikbare ruimte te openen. Ook dien je rekening te houden met de deuren van de kast, deze moeten in veel gevallen naar buiten openslaan. Dit vergt wel enige ruimte rondom de kast.

3. Exterieur passend bij je slaapkamerinterieur maken

Zoals we al aangaven heeft iedereen zijn eigen stijl, zo ook in de slaapkamer zelf. Waar de één fan is van een moderne en strakke slaapkamer, heeft de ander liever een kleurrijke slaapkamer met opvallende decoraties. Gelukkig maakt een kledingkast op maat het mogelijk om een kast samen te stellen precies zoals jij dat wilt. Rood, bruin, groen of zwart. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende typen kledingkasten, zoals een draaideurkast, zweefdeurkast of schuifdeurkast. De keuze is enorm en de mogelijkheden zijn eindeloos. Stel vandaag nog jouw eigen kledingkast op maat samen!

Ook interessant