Waarom beleggen in recreatief vastgoed?

5 februari 2019 Bron: Second Home Expo
Waarom beleggen in recreatief vastgoed?
Steeds meer mensen worden eigenaar van een tweede woning. Investeren in een tweede woning is investeren in vrije tijd. Lijkt het u niet heerlijk om een plek te hebben waar u na een drukke werkweek of tijdens vakanties heen kunt gaan om het hectische dagelijkse leven even te verruilen voor pure ontspanning? Een eigen stek waar u zich helemaal thuis voelt, waar u heen kunt gaan wanneer het u uitkomt.

Een tweede woning dichtbij huis

Een groeiende groep Belgen kiest welbewust voor een tweede huis in eigen land of ežežn van onze buurlanden. Motief: lekker dichtbij. Zo vermijden we lange en stressvolle autoritten of chaos op het vliegveld. Met een optrekje dichtbij huis kunnen we er makkelijk Ďevení van genieten. Daarnaast beginnen we ons eigen land en de directe buurlanden echt te herontdekken. En terecht, want er zijn hier zoveel mooie plekjes!

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Van 8 tot en met 10 oktober 2021 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Een zekere ťn leuke investering

Een tweede woning wordt steeds meer als een belegging gezien. Het is voor veel mensen momenteel niet erg interes≠sant om het spaargeld op de bank te laten staan. Beleggen in recreatief vastgoed heeft een mooi rendementspotentieel. U heeft de zekerheid van steen en de investering is tastbaar, in tegenstelling tot aandelen op de beurs. Bovendien zorgt een (gegarandeerd) rendement uit verhuur voor een interes≠ sante maandelijkse inkomstenbron.

Niet te vergeten

Op lange termijn heeft u vaak de mogelijkheid om uw recreatie≠ woning met een meerwaarde te verkopen. Als de woning niet verhuurd is, kunt u er bovendien zelf van genieten.

Privť beleggen

Het beleggen in recreatief vastgoed is een waardevaste investering met diverse voordelen. U kunt zelf genieten van uw recreatiewoning en speculeren op waardestijging. Maar wist u bijvoorbeeld dat u de btw van het aankoop≠ bedrag in veel gevallen (gedeeltelijk) kunt terugvorderen als u de recreatiewoning (deels) beschikbaar stelt voor verhuur? De huuropbrengsten en verkoopwinst zijn in veel gevallen onbelast.

Zakelijk investeren

Voor beleggers in onroerend goed is recreatief vastgoed een mooie aanvulling op de algehele portefeuille. De vakantie gaat immers nooit failliet! Maar let op: Rendement & exploi≠tatie, betrouwbaarheid en de juiste park≠ en woningkenmerken zijn bepalend voor een succesvolle investering. Laat u daarom altijd informeren door een specialist in recreatief vastgoed; een partij die de markt goed kent.

De voordelen in het kort

 • Het (vaste) rendement is aantrekkelijk en de risicoís zijn beperkt
 • Extra inkomsten door verhuurrendement
 • Beleggingstabiliteit op lange termijn
 • Kostenbesparing op vakanties door
 • eigen gebruik van de woning
 • Fiscaal aantrekkelijk


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo