Interieur

Waar moet je opletten bij de aanschaf van witgoed

Waar moet je opletten bij de aanschaf van witgoed
Witgoed is een verzamelnaam om alle elektrische huishoudelijke apparatuur aan te duiden. Hierbij kun je onderscheid maken in kleine huishoudelijke apparatuur en grote huishoudelijke apparatuur. Onder klein apparatuur kun je onder andere verstaan; airco’s, diepvriezers en koelkasten. Onder groot witgoed wordt verstaan; wasmachines, vaatwassers, fornuizen of drogers. Apparaten die je in elk huishouden kunt vinden! Wanneer je op zoek gaat naar nieuw witgoed apparatuur is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Witgoed is immers iets dat je niet maandelijks koopt zoals decoratie, en je hoopt op een zo lang mogelijke levensduur. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van witgoed.

Tips voor het kopen van een wasmachine

Een van de meest bekende witgoed apparaten is een wasmachine. Voordat je overgaat tot de aankoop van een wasmachine kun je het beste wasmachines vergelijken. Het aanbod is namelijk enorm en elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Waar je vervolgens nog meer allemaal op moet letten bij de aankoop van een wasmachine zetten wij voor jou op een rij:
  • Wat is de inhoud van de wasmachine? Het is belangrijk om te kijken naar de inhoud van de machine. Voor een gezin tot 4 personen zou een inhoud van 8 kilo genoeg moeten zijn. Zijn jullie met meer personen? Kies dan voor een grotere inhoud.
  • Wat is het toerental van de wasmachine? Ook belangrijk om over na te denken. Het toerental varieert tussen de 1000 en 1800 toeren. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger de was wordt.
  • Welk energielabel heeft de machine? Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om een wasmachine te kopen die een beetje zuinig is. Een energiezuinige wasmachine is misschien iets duurder in aanschaf, maar wel een stuk zuiniger. Dat merk je weer vervolgens weer aan je energierekening.
  • Kies je voor een voorlader of een bovenlader? De meeste huishoudens hebben een machine met een voorlader. Maar wanneer jij het apparaat in een kleine ruimte wil plaatsen, kan een bovenlader (met de opening bovenop het apparaat) erg handig zijn. Wanneer je echter iets bovenop de wasmachine wil gaan plaatsen zoals een droger of ander apparaat is een voorlader essentieel.
  • Welke programma’s heeft de machine? En wat zijn de extra opties? Kijk goed welke mogelijkheden de machine heeft. Tegenwoordig kun je heel veel met een wasmachine.

Tips voor het kopen van tweedehands witgoed

Witgoed kopen is best wel prijzig. Het is daarom belangrijk om alle apparaten goed te vergelijken en te kiezen voor het beste merk met de beste opties. Het kan echter ook voorkomen dat de aanschaf van nieuw witgoed simpelweg niet binnen jouw budget ligt. Wanneer je ervoor kiest om tweedehands witgoed te kopen moet je op een aantal zaken goed letten:
  • Zoek het apparaat op, bekijk de handleiding en specificaties online zodat je weet wat je koopt.
  • Hoe oud is het apparaat? Het is niet aan te raden een apparaat ouder dan 5 jaar aan te schaffen.
  • Test het apparaat. Wanneer je een apparaat gaat bekijken laat de verkoper het apparaat dan aanzetten en kijkt of alles nog goed werkt.
  • Zorg dat je voor een betrouwbaar merk gaat. Kijk welke merken het meest duurzaam zijn en een lange levensduur hebben.

Ook interessant